Hoppa till sidans innehåll

En intressant och lite kämpig säsong är över!

27 OKT 2015 13:01
En på många sätt intressant och även lite kämpig säsong är över för Vaksala SK dam. Facit blev som de flesta vet att vi åkte ur div 1, klarade oss kvar i div 3 och tyvärr åkte ur div 4. Det är givetvis jättetråkigt att åka ur serier men det är sådant som händer. I div 1 gjorde vi det bra trots förutsättningarna och hade länge en chans att hänga kvar.
  • Skapad: 27 OKT 2015 13:01

De värsta olyckskorparnas förutsägelse om stryk med tvåsiffrigt i varje match stämde inte alls! Hade vi även fått chansen att spela med i princip samma spelare varje match hade resultatet med säkerhet blivit något bättre. Men skador och annat kan man tyvärr inte påverka. Tanken var ju aldrig att hamna i den situationen innan säsongen som vi gjorde, men nu blev det så och vi är otroligt stolta över alla som kämpat sig igenom den här säsongen!

I div 3 klarade vi oss kvar till slut efter att ha nosat på toppen i ca två tredjedelar av säsongen, men det var lite för stor omsättning på spelare även där så laget blev tyvärr aldrig riktigt samspelt. Grymt jobb av alla där med! I div 4 var det en kämpig säsong redan från start, vi hamnade i den kanske svåraste serien av de två och många förluster i rad blev det. Dock kämpade tjejerna på och i slutet av säsongen lossnade det och man fick lite häng på lagen ovanför, men det räckte inte riktigt ända fram till nytt kontrakt. Det man kan lära sig är att steget från flickfotboll till seniorfotboll är mycket större än vad man tror och tar ett tag att komma in i. Men även här är vi stolta över spelare och ledare som verkligen kämpat under säsongen.

Många ledare slutar efter denna säsong. Vi tackar samtliga för den tid och det engagemang de lagt ned under säsongen. Tack Daniel Käck, Pia Möller, Tobbe Ekarv, Petter Andersson, Daniel Carlsson och Kenth Lindeberg! Ett stort tack till de ledare som vi inte hunnit prata med än om framtiden, Håkan Eklund, Johan Hedberger och Björn Aldén. Vill även tacka lagledarna Nina Thiger och Mattias Berghult! Tack för allt!

Nu tar vi nya tag och jobbar med nästa säsong. Det vi vet är att det blir div 2 & div 3, sen skall en diskussion mellan damkommitté och ledare föras om övrigt upplägg. Vi vet redan nu att vi behöver tips och hjälp med personer som är intresserade av att jobba med, i och kring lagen. Kom gärna med inspel till oss gällande personer som är intresserade. Vi behöver fler personer i damkommitté, materialare till Dam div 2 och ledare kring Dam utveckling & Flick.

Vi har kontrakterat en ny huvudtränare till Dam A, Micke Broberg från Märsta som har lång erfarenhet och som uppvisat det vi eftersöker, engagemang, passion och en vilja att leda. Han kommer även att hjälpa till att strukturera upp Dam U samt ha en dialog med flicklagen på väg upp.Vi tror mycket på den lösningen. En mer utförlig presentation eller intervju med Micke kommer längre fram. Vi har även en assisterande på gång i Frank Caspersen som kommer från Iron och tidigare varit engagerad i Vaksala SK. Nina Thiger är kvar som lagledare och det kommer att bli en bra trio! Vi söker fortfarande en materialare, mv-tränare och ev någon assisterande till. Tveka inte att höra av er med tips eller om ni är intresserade. 

Dam U & Flick är det som står på tur i arbetet. Här behöver vi hjälp och tips från er föräldrar då det finns många unga tjejer i den gruppen. Tips på personer som ledare, och övrigt mottages tacksamt.

Till slut är vi stolta över de som jobbat och lagt ned en massa idéell tid och kraft på att styra skutan på rätt kurs. En resa som inte alltid varit helt konfliktfri. Men det är skönt att vi tillsammans stått upp mot allt snack och försökt jobba framåt. I fortsättning hoppas vi att samtliga i Vaksala SK pratar med varandra istället för om, det är det enda sättet att utvecklas!

Nu siktar vi mot ett 2016 där fotbollen och lagen står i fokus. Tillsammans är vi starka!

Forza Vaksala SK!

 

/VSK Damkommitté

Skribent: Andreas Sandqvist
 

 

 


  


 

ICA KAsse ny

Stöd Vaksala SK köp sponsorkassen
hos ICA Årstahallen när du handlar.
1 års förtjänst ca 25 000 kr.
Stort tack till alla som köper/köpt kassen.


Vill du vara med och stödja Vaksala SK med en banner här ovanför kontakta kansliet för mer info om priser mm.

 

 

 

Idrottens-Bingo_logo

Postadress:
Vaksala SK - Fotboll
Fålhagsleden 113
75449 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018243100
E-post: This is a mailto link