Hoppa till sidans innehåll

Bra C-final för Valfjällets åkare

12 MAR 2012 21:42
Valfjällets åkare gjorde riktigt bra ifrån sig under helgens C-final som i år anordnades i Nybrobacken, Borlänge.
  • Skapad: 12 MAR 2012 21:42

Totalt var det 6 stycken från Valfjällets duktiga C-åkare som valde att åka upp till Borlänge. Ebba Tjärnestig och Elin Peterson i D10, Anton Wirén och Anders Brander i H10 samt Liam Hansson och Linus Olsson i H11. Träningskompisen Filip Jorälv Wermlund som tävlar för Arvika SLK var också med tävlande i klassen H11.

På lördagen kördes det slalom och bäst av Valfjällsåkarna lyckades Linus som körde in på en 5:e plats tätt följd av Liam på en 9:e plats i klassen H11. Filip som också tävlar i denna klassen gjorde en miss och blev tyvärr diskad men revancerade sig i andra åket och slog till med snabbaste tiden. I klassen H10 körde Anton Wirén till sig en fin elfte plats i den tuffa backen, Anders körde tyvärr ur och bröt. I D10 placerade sig Elin på en fin 13:e-plats och Ebba skuggade med en 14:e plats i den tuffa konkurensen.

 

På söndagen var det storslalom denna gång var det Ebbas tur att knipa en pokal efter en fin 6:e-plats med Elin på en 24:e plats efter en läskig innerskida i det första åket. Hon reparerade dock skadan i andra åket där hon slog till med 4:e snabbaste tid. I H10 åkte Anton till sig en 17:e plats. Anders tvingades stryka sig pga sjukdom. I klassen H11 körde Liam till sig en fin 15:e plats och Linus körde ur i första åket men även han reparerade utkörningen med den 5:e bästa tiden i det andra åket. Filip slog till med två kanonåk och tog hem total segern i klassen H11.

Skribent: Henrik Ohlsson

Postadress:
Valfjällets SLK - Skidor
Valfjällets Slalomklubb, Gryttved Valfjället
67040 Åmotfors

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@valfjalletsslk....

Se all info