Hoppa till sidans innehåll

Minnesanteckningar Alpint skidting Karlstad

11 JUN 2011 20:05
Hät kommer en kort sammanfattning av vad som avhandlades på Alpina Skidtinget i Karlstad 20110611
  • Uppdaterad: 30 NOV 2012 22:50

Vi samlades på KMTI för att lämna Johan S som skulle vara med på dag1 av SnowTeam Värmland, som är ett gemensamt tränings- och utbildningsforum för skidåkare (Alpint och Längd). Linus O hängde på det yngre gänget som fokuserade på rolig träning i Våxnäshallen under tiden som vi var på skidtinget.

 Niclas, Henkan och Kristina från VSLK åkte vidare till Idrottens hus för att vara med på skidtinget.

 Skidtinget inleddes med att Ulf Lidberg informerade om nyheter/organisation från skidförbundet och den positiva trend som råder inom verksamheten. Vidare fortsatte vi med tävlingsplanering för LVC som preliminärt kommer att bestå av 6 stycken deltävlingar fördelat enl. 14/1 GS Arvika, 15/1 GS Valfjället, 29/1 SG Sunne, 5/2 GS Branäs, 11/2 SL Grums, 19/2 SL Kil.

21-22/1 kommer ett fartläger att anordnas i Orsa, mer info kommer…

 Malin Elfman från SISU informerade om kommande kurser. Aktuella kurser för oss är SATU (Svensk Alpin Tränar Utbildning) SATU1 (10-11/9) och SATU2 (9-11/9). Hon gjorde även reklam för SISU-helgen (24-25/9) i Sunne med massa intressanta föreläsningar. Vidare följde intressanta diskussioner om hur verksamheten kan förbättras ytterligare genom utbildningsinsatser och planering inför kommande alpina verksamhetsåret.

Helmut Grassel informerade om erfarenheter och idéer som de jobbar efter på skidgymnasiet, samt vad det innebär att ha/vara en elev på skidgymnasiet.

Nette Raij och Niclas Lundgren informerade från Värmlands Alpina om lägerverksamhet och gemensam träning för A och B-åkare. Önskemål fanns även att viss lägerverksamhet för C-åkare med inriktningen mot att komma på skidor tidigt med skidövningar samt ha kul ihop med kompisar från distriktet, Anders Wermlund koordinerar detta för C-åkare.

Niclas höll ett föredrag om mognadsanpassad träning om vad och när viss träning rekommenderas att genomföras samt att vi fick med oss några övningar som barnen kan använda för att stärka upp kroppen inför kommande säsong.

Skribent: Henrik Olsson

Postadress:
Valfjällets SLK - Skidor
Valfjällets Slalomklubb, Gryttved Valfjället
67040 Åmotfors

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@valfjalletsslk....

Se all info