Hoppa till sidans innehåll

IT-policy


Policy för sociala medier

Fairplay vid tangenterna!

Denna policy beskriver riktlinjer för samtliga medlemmar, ledare och förtroendevalda som representerar Vallentuna-Össeby OL avseende sociala medier.

Sociala medier

Med sociala medier menas till exempel bloggar, hemsidor, Facebook, Twitter, Youtube osv.

I sociala medier har medlemmar, ledare och förtroendevalda möjlighet att marknadsföra Vallentuna-Össeby OL och stärka vårt varumärke och skapa kontakter och kommunicera.

Kommunikation över internet innebär också risker för Vallentuina-Össeby OL då det som skrivs kan få stor spridning och vara svårt att stoppa.

Syftet med denna policy är att medlemmar, ledare och förtroendevalda ska få riktlinjer så att sociala medier används på ett positivt sätt, och att det ger fler möjlighet att hitta till Vallentuna-Össeby OL och vår verksamhet.

 

Användandet

Vallentuna-Össeby OL ser positivt på användandet av sociala medier. Våra medlemmar, ledare och förtroendevaldas engagemang i sociala medier sprider vårt budskap och stärker vårt varumärke. Det stärker också bilden av organisationen som öppen och tillgänglig.

Du som person och din medverkan i sociala medier påverkar inte bara bilden av dig själv utan också bilden av Vallentuna-Össeby OL. Du är alltid personligt ansvarig för sådant du publicerar på eget initiativ oavsett om publiceringen skett i egenskap av medlem, ledare eller förtroendevald eller privat.

Vi eftersträvar en sund och frisk fysisk- och psykosocial orienteringsmiljö där förtal, förolämpningar eller mobbing av med/mottävlande, ledare eller andra intressenter inom orienteringen inte får förekomma och då inte heller på sociala medier.

Är du osäker på vad du kan publicera/skriva frågar du ordförande eller annan förtroendevald.

 

 Förhållningsregler 

· Visa respekt. Vi använder aldrig mobilkameror eller kameror i omklädningsrummen.

· Kommentera aldrig någon nedsättande. Kommentarer baserat på en persons religion, kön, sexuella läggning eller hudfärg är inte acceptabelt.

· Att publicera och kommentera online är aldrig privat. Det du publicerar kan för all framtid finnas på Internet. Tänk efter före!

· Var alltid korrekt och använd sunt förnuft. Även om ditt svar är riktat till en viss person kommer det att läsas av många andra.

· Respektera dina kamraters integritet – använd inte deras kunnande och referera inte till en viss person utan att informera denne.

· Använd aldrig andras material utan tillåtelse och ange källan och följ de upphovsrättsliga regler som gäller.

· Tänk på att länkar kan uppfattas som en rekommendation från Vallentuna-Össeby OL.

· Beakta personuppgiftslagens, PUL, regler genom att vara noga med att personuppgifter behandlas på ett korrekt sätt. Detta innebär bland annat att inte publicera kränkande personuppgifter och att inte publicera bilder på omyndiga barn utan förälders tillåtelse. Webbredaktör ansvarar för att ta bort kränkande personuppgifter på hemsidan och Facebook.

· Debatter på Facebook och andra sociala medier ska ha högt i tak, men personliga påhopp, mobbning, ryktesspridning, spekulationer eller annan medveten publicering av felaktig information ska inte förekomma. Ibland är det bäst att ignorera en åsikt och inte skänka den trovärdighet genom att svara.

· Vid alla frågor och diskussioner som rör ren fakta hänvisa till Vallentuna-Össeby OL, www.vallentunaosseby.nu, eller Vallentuna-Össeby OLs styrelse.

 

Påföljder

Brott mot dessa regler kan leda till att vederbörande får sin behörighet att publicera på klubbens hemsida och sociala medier indragen.

VÖOL:s styrelse 2016-11-21

Uppdaterad: 21 NOV 2016 21:19

Postadress:
Vallentuna-Össeby OL - Orientering
Christer Arksand, Ösby 35
18697 Brottby

Kontakt:
Tel: 0705352569
E-post: vallentuna.osseby.or...

Se all info