Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Hemsidan, manualer mm


För att kunna lägga in nyheter på hemsidan behöver man vara inloggad på hemsidan (samma inloggning som Eventor och IdrottOnline) samt erhålla titeln "redaktör". Kontakta kassören så får du både inloggning och lämpliga titlar.

Så här byter man lösenord:

Logga in på hemsidan (hänglåset högst upp till höger) med det användarnamn och lösenord du fått i mejlet från Idrott Online. Tyck på fliken Min sida. Tryck på fliken Lösenord. Skriv i gamla lösenordet och skriv in ditt nya. Tryck på knappen Ändra lösenord. Tryck på knappen Avsluta och spara.

Så här gör man en nyhet:

Börja med att logga in på hemsidan (hänglåset högst upp till höger) och välj redigeraläge. Ett fönster öppnas på vänster sida med en trädstruktur.

Nyheter kan läggas in under rubrikerna: "Egna nyheter" samt "Ungdomsnyheter". Markera tex "Egna nyheter" och högerklicka, välj Ny och Skapa ny. En ny sida öppnas. Fyll i rubrik, ingress och brödtext. I brödtexten går det att lägga länkar till andra hemsidor. Det går också att lägga till en bild. Spara och publicera för att texten ska visas på hemsidan.

 

Så här lägger man in en aktivitet i kalendern:

Börja med att logga in på hemsidan och välj redigeraläge. Klicka på Kalendern. Tryck på knappen Skapa ny. Fyll i namn på aktiviteten, plars, starttid och sluttid. Ska aktiviteten återkomma väljer man upprepning. Välj om man ska kunna anmäla sig eller inte. Fyll ev i en beskrivning.

 

Fullständig manual för hur man gör finns på Idrott Onlines hemsida.

Eftersom man av misstag kan radera alla nyheter eller hela kalendern bör man läsa manualen!!

Uppdaterad: 28 FEB 2021 21:35

Postadress:
Vallentuna-Össeby OL - Orientering
Christer Arksand, Ösby 35
18697 Brottby

Kontakt:
Tel: 0705352569
E-post: vallentuna.osseby.or...

Se all info