Hoppa till sidans innehåll

Nyheter April

21 APR 2020 08:04
Nyhetsuppdatering från klubben och styrelsemötet i April
  • Skapad: 21 APR 2020 08:04

Den 19 april hade VCK styrelsemöte. Protokollet hittar du här (länk kommer) men vi vill sätta extra fokus på några av de saker vi diskuterade.

 

Påminnelse om medlemsavgiften 2020

VCK verksamhet bygger på oss medlemmar och vissa aktiviteter är endast möjliga att genomföra tack vare medlemsavgifterna som vi betalar in varje år. En genomgång av hittills inbetalda avgifter (2020) visade att endast ca 50 medlemmar betalt in 2020 års avgift.

Detta kan ha flera orsaker; vi i styrelsen har inte varit helt tydliga med hur stor medlemsavgiften är och när den ska vara betald. Men det kan också bero på att vi alla är mänskliga och faktiskt glömmer, kanske beroende på att VCK inte skickar ut ett inbetalningskort som en påminnelse att ”nu är det dags”.

Därför bestämdes på styrelsemötet den 19 april att från och med våren 2021 maila en faktura till samtliga registrerade medlemmar i VCK. Vi börjar dock redan nu med att skicka ut till de medlemmar som ännu inte betalat avgiften för i år eller betalat in för lite.

Medlemsavgiften 2020 är 400 kr, familjemedlem (två eller flera medlemmar i samma familj) 500 kr. Sista betalningsdag är 1 april.
Och apropå mail: Om du inte längre vill vara medlem måste du maila till styrelsen och meddela detta så att du kan tas bort ur medlemsregistret.
Och apropå mail igen: Uppdatera gärna dina kontaktuppgifter, mailadress och mobilnummer, så att du är söker på att få korrekt information från VCK.

Säkerhet är A och O

Nu när vädret börjar bli mer cykelvänligt att fler och fler ger sig ut på våra vackra Roslagsvägar, vill styrelsen påminna om vikten av att cykla säkert, både när du är ensam och när ni cyklar i grupp (i enlighet med Folkhälsomyndighetens, FHM, rekommendationer).

I en studie som försäkringsbolaget Folksam genomförde 2019, var singelolyckor och olyckor med andra cyklister de absolut vanligaste (46 %) bland de cirka 185 licensierade (4641 st 2019) cyklister som skadas varje år under träning eller tävling. Incidenter med bilar drabbade ”bara” 23 st (5 %).

Det ger en fingervisning om hur mycket du själv kan påverka din och andras säkerhet under träningen. Genom att hålla avstånd om ni är fler som är ute tillsammans, håll koll på underlaget; grus eller våta löv på vägen, gropar och, så här års, isfläckar i skugga partier, främst tidigt på morgonen.

Om du trots allt råkar ut för en olycka glöm inte att kontakta försäkringsbolaget och nämn att du har en tävlingslicens hos Svenska cykelförbundet. Då får du rätt ersättningsnivå för skadan du fått. Men har du en egen försäkring som ger högre ersättning så väljer du förstås den!
Och vad gäller försäkring; Svenska Cykelförbundet kommer i maj att inleda ett samarbete med det norska försäkringsbolaget Gjensidige, som enligt förbundet kan erbjuda ”en mer heltäckande försäkring”.
Förtydligande om gruppträningar

Vi har tidigare skrivit om att organiserade gruppträningar tills vidare är inställda på grund av Coronapandemin. VCK kan anordna gemensamma träningar på torsdagar men då i form av en individuell träningsform, alltså du tränar mot klockan och med en hög puls som i ett tempolopp/intervall. Vi tar oss enskilt till startpunkten och cyklar även enskilt. Alltså ingen gemensam samling för transport till starten för träningen och ingen cykling i grupp.

Skribent: Mikael Lind
Epost: Adressen Gömd

 Mallis16(7)

Postadress:
Vallentuna CK - Cykel
Jan Günther, Lingsbergsvägen 38
18643 Vallentuna

Besöksadress:
Jan Günther, Lingsbergsvägen 38
18643 Vallentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vallentunack@hotmail...