Hoppa till sidans innehåll

Klubbmästerskap 24 September

14 SEP 2017 22:13
Den 24 September kommer årets klubbmästerskap att äga rum, tävlingen är öppen för alla - både damer och herrar oavsett vilket tempo man håller, och kommer att avrundas med att vi samlas för att grilla tillsammans med familj och vänner.
  • Uppdaterad: 15 OKT 2017 20:29

Årets cykelsäsong avslutas med en gedigen fest! Cykling på förmiddagen, grillning och cykelsnack på eftermiddagen. Fokus ligger på den sociala aspekten av cykling. Även om det är tävling så är förhoppningen att också motionärer, och cyklister som inte aspirerar att vinna tävlingen, deltar.

För att locka fler motionärer och funktionärer att delta, kommer vi att lotta ut ett presentkort bland dessa, så kom och kör - väderverket lovar toppenväder för dagen!

Tempotävlingen börjar klockan 10.00, och banan är ungefär 7 km lång. Start vid Markim, innan Kimstakorsningen, målgång i backen efter Lundavägen. Linjeloppet börjar klockan 14.00 och är ungefär 22 km. Först ett varv Markim, Sälna, Kimsta, och sedan tempobanan. Se bifogade kartor.

Grillning och eftersnack börjar vid tretiden. Hamburgare och dryck serveras. Ta gärna med familj och vänner.

Samling, parkering och grillning vid Markim församlingshus.

Markera gärna på evenemanget Klubbdag att du tänker komma (skriv vilka deltävlingar du vill köra, och hur många som kommer) - detta hjälper oss estimera antalet hamburgare och antalet öl som behövs inhandlas. Om du inte har markerat att du kommer, men tänker tävla, mejla Peter Dörlich.

Klicka här för vårt Facebook event!

 

Regler för tävlingen.

  1. Tiden från Tempoloppet och linjeloppet läggs ihop, den som har snabbaste tid (tillsammans) är klubbmästare. Vi förväntar oss et mer aktiv cykelåkandet under linjeloppet när någon/några behöver köra in tid från tempoloppet. Därför tror vi också att klungan kommer falla sönder ganska tidigt.
  2. För att minska tröskeln för deltagandet. För både tempo och linjeloppet beslöt vi att enbart linjecyklar enligt regelverket från SCF får användas, men med tillägget att skivbromsar är tillåtna. Däremot är det förbjudet med diskhjul, två, tre, fyra-ekrade hjul, någon form av tempopinnar och liknande etc. Men, det är tillåtet med tempodräkt, tempohjälm och man får också skruva bort flaskhållaren, även skoöverdrag är tillåtna.

Linjebanan:

KM Linjebana

Tempobanan:

KM Tempobana

Skribent: Mikael Lind
Epost: Adressen Gömd

 Mallis16(7)

Postadress:
Vallentuna CK - Cykel
Tomas Berg, Ättehagsvägen 3
18762 Täby

Besöksadress:
Tomas Berg, Ättehagsvägen 3
18762 Täby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link