Hoppa till sidans innehåll

Therese 1:a på Nationaldagsloppet i Markim

2017-06-08 10:35
I tisdags blev det äntligen dags för VCK:s Therese Ljungström att stå överst på prispallen då hon vann D40-klassen i Nationaldagsloppet, en av fyra deltävlingar i Stockholm 4-dagars. Läs hennes Race Report från helgens lopp. (Foto: Johan Nilsson)
  • Uppdaterad: 2017-10-15 20:29

”Stockholms 4-dagars startade upp med ett tempo i Södertälje. En böljande och krävande bana på 17 km där du aldrig hade möjlighet att vila. En andraplats och trötta ben!

På söndagen gick bilen till Nynäshamn och Falkenloppet. En rundbana där vi damer körde tre varv och totalt 3 mil. Två hade gått i utbrytning, dock inte från min grupp och resten av klungan höll ihop till en samlad spurt och där jag slutade tvåa efter Bålsta CK.

På måndagen var det dags för Arlanda Test Track. En bana som jag aldrig har kört och som gjorde väldigt ont att köra med tanke på min skada i armen. Jag fick slita hårt i kurvorna men lyckades hålla mig kvar i klungan. Tre damer, varav en från min grupp, hade gått iväg i en utbrytning. Damen från min grupp tappade några varv innan mål och på varv 10 kom min klunga närmare och på målrakan var det en spurtuppgörelse som fick avgöras på målfoto. Där knep jag en andra plats och var otroligt nöjd med dagens prestation.

Stockholms 4-dagars skulle avslutas på hemmaplan i Lindholmen. Damer veteraner skulle köra ett varv på banan och dagens längd var 30 km. Den här dagen visste jag hur banan såg ut och hur vinden låg. Det blev stötar som klungan jobbade i fatt och några kilometer från mål gick en dam iväg från D50 och som höll hela vägen in i mål. Klungan låg samlad och jag tog position bakom den största damen som också har bra slätdrag. När hon strax efter kilometerskylten lämnade lucka till höger, läsidan, drog jag igång en långspurt som jag lyckades hålla hela vägen till mål.

Sammanfattningsvis en rolig helg med tre andraplatser och en första plats. Totalt slutade jag trea. Bra arrangemang från alla klubbar och helgen bjöd även på bra väder.”

Andra plats på Kringeltempot i Södertälje. (Foto: Johan Nilsson)

Andra plats på Falkenloppet. (Foto: Johan Nilsson)

Andra plats på Arlanda Test Track. (Foto: Johan Nilsson)

Även några av klubbens herrar deltog i Stockholm 4-dagars och en RR från dem publiceras i morgon. Samtliga resultat finns på Stockholms Cykelförbunds hemsida.

Epost: Adressen Gömd

 Mallis16(7)

Postadress:
Vallentuna CK - Cykel
Tomas Berg, Ättehagsvägen 3
18762 Täby

Besöksadress:
Tomas Berg, Ättehagsvägen 3
18762 Täby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link