Hoppa till sidans innehåll

VCK's fina resultat på SM

26 AUG 2020 10:39
VCK kom till start med två starka representanter i master-SM i linje i år - här är en kort rapport om de fina resultaten! Efter en fantastisk körning också på Test-Track Race blev det ytterligare medaljskörd!
  • Uppdaterad: 26 AUG 2020 10:39

I år avgjordes Svenska Mästerskapen i master-, juniorklasserna på den för oss välkända och tuffa Arlanda Test-track.

Till start från Vallentuna CK kom två starka cyklister som körde i klass H45 respektive H40: Robert Szczep och Piotr Patynowski. Båda genomförde riktigt bra lopp, och för Robert - räckte det genom en troligt stark spurt ända fram till bronsplats! Piotr fick i H40 samma tid som segraren - och höll sig alltså också med i klungan långt fram i spurten men nådde inte riktigt fram till medalj.

Under samma helg kördes också Arlanda TestTrack Racke - ett Grand Prix lopp som körs på samma mycket tekniska och krävande bana. Där lyckades Robert återigen med konststycket att ta en pallplats - den här gånger en silvermedalj!

Bådas resultat visar på vilka starka och rutinerade cyklister de är - bra jobbat - stort grattis!

Jag har frågat Robert hur han genomförde loppet:

Hej, några ord om det tuffa SM 2020. Planen var att spara som mycket jag kan krafter till slutspurt. 30 varv låter inte mycket men säger vi 70 km på varv 2,4 långa med snitthastighet 42-48 km/h varv då börjar man tänka lite om bästa strategi. Jag bestämde mig att köra lugn kontrollerande först och efter halva sträckan avansera uppe i klungan. Hela tiden tittade jag på mina rivaler och kollade vem ser stark ut. Sista fem varv gick jätte fort och det var kul att köra på 7-8 plats. Att hålla fram position är inget svårt för mig pga många tävlings år från ungdom till elitnivå. Sista varvet gick som raket och många som väntade på slutspurt. Det viktigaste var att hålla bra position och rulle på sista kurvan. Det gick super bra för mig jag var på 5-6 position och tänkte att nu gäller det. Ville vänta lite mer på rulle innan börjar spurten men de framför mig orkade inte hålla högt men inte tillräckligt högt hastighet. De började tappa hastighet och då blixtsnabbt bästemmde jag mig att NU! Började jag spurt och direkt fick vara på första plats men två andra lyckades spurta om mig. Jag är jättenöjd med min prestation 👍💪👊
Samtidigt det var många som provade attackera men ingen lyckades pga den högt hastighet i klungan.
I H40 var det också stenhård körning, såhär beskriver Piotr sitt lopp:
Endast lyckades attack med några andra utmanare innan den slutliga gruppsprinten skulle ge mig en bra plats i mål. Jag försökte tre gånger med några sekunder fördel men tyvärr ingen nåd från en peloton. Tyvarr jag kan inte sprint med en sådan kraft att ha 60-65 km / h vad som var märkt på en sista sprint.

Foto och bild av Piotr Patynowski och Krysztof Szczep

Skribent: Mikael Lind
Epost: Adressen Gömd

 Mallis16(7)

Postadress:
Vallentuna CK - Cykel
Jan Günther, Lingsbergsvägen 38
18643 Vallentuna

Besöksadress:
Jan Günther, Lingsbergsvägen 38
18643 Vallentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vallentunack@hotmail...