Hoppa till sidans innehåll

VCK:s Therese trea i tempo på Veteran-SM

05 JUL 2017 20:06
Vid helgens Veteran-SM i Örnsköldsvik gick det riktigt bra för Therese Ljungström som tog en tredjeplacering i tempo på en bana som var både kuperad och mycket krävande. Läs hennes race report från tävlingsgruppens helg. (Foto: Johan Nilsson)
  • Skapad: 05 JUL 2017 20:06

”Då har tävlingsgruppen avverkat årets Veteran-SM i Örnsköldsvik. En helg som har varit fylld med sol, värme och mycket cykel. I år hade VCK ett gemensamt tält där vi kunde samlas och värma upp inför våra tävlingar.

Jag startade mitt SM med ett tempolopp. Banan var kuperad och med en hel del vind på hemvägen. Sträckan mätte 31 km och var mycket krävande. Jag slutade på en tredjeplats!

På lördagen var starten för damerna klockan 09.00 och mina manliga lagkamrater och fotografer stannande kvar på hotellet och laddade inför deras race som skulle gå av stapeln på eftermiddagen. Därför har jag inga bilder från loppet. Vi var en relativt stor damgrupp som startade och banan mätte för dagen 66 km. Banan var som dagen innan, kuperad, jobbig och rolig. Mycket ryck i backar och några som försökte på några utbrytningar men utan resultat. Klungan hade splittrats upp innan vändningen och vi som var starkast för dagen höll ihop hela vägen in i mål där uppgörelsen blev en stor klungspurt. Det var trångt att komma fram och alla vässade armbågarna för att få vinna. Tyvärr slutade min spurt på en fjärde plats. Det kändes att banan var jobbig för efter målgång var det många som lade sig i gräset med kramper i benen.

Tävlingsgruppen har haft en trevlig helg tillsammans. Vi har andats, pratat och levt cykel i fyra dagar. Vädret har varit soligt och varmt och vägarna med dess miljö har varit toppen. Ett bra och välordnat arrangemang av cykelklubben Gottne.”

Therese Ljungström

Samtliga resultat från helgens Veteran-SM

Lite bilder från helgen:


Epost: Adressen Gömd

 Mallis16(7)

Postadress:
Vallentuna CK - Cykel
Tomas Berg, Ättehagsvägen 3
18762 Täby

Besöksadress:
Tomas Berg, Ättehagsvägen 3
18762 Täby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link