Hoppa till sidans innehåll

Damträning


Vi är idag drygt 60 kvinnliga cyklister i klubben och vi vill gärna bli fler. Under landsvägssäsongen har vi särskilda damträningar var tredje lördag med start i april. Vi samlas vid Vallentuna IP och cyklar iväg klockan 10 så kom gärna en liten stund innan. Träningarna är till för alla damer oavsett nivå.

Våra damträningar passar för dig som är helt ny på racer, för dig som har cyklat ett tag men är ny inom gruppcykling och för dig som är lite mer erfaren. Tanken är att klubbens kvinnliga cyklister ska träffas, ha roligt och cykla tillsammans.

Tänk på att ta med extra slang, däcksavtagare, pump, vatten/sportdryck, bar/gel/banan samt fikapengar. Vi hjälps åt om någon får punktering eller problem med cykeln och ingen blir frånåkt under träningen.

Övriga träningar kör vi tillsammans med killarna vid de vanliga träningstillfällena som annonseras ut i forumet. I de här grupperna får du också lära dig gruppcykling på ett säkert sätt och ingen blir frånåkt eller lämnad under passen med lugna gruppen eller mellangruppen.

Lugn grupp är för dig som är ny inom gruppcykling och vill få en bra introduktion och start samt för dig som vill cykla i ett lugnare tempo. Farten är alltid anpassad till gruppen.

I mellangrupp cyklar du som har tränat ett tag, känner dig trygg med att cykla i klunga och vill köra lite snabbare. Du bör klara 26 km/h i snitt ensam på en 30 kilometer lång runda för att klara denna grupp.

Under Träning överst i menyraden finns mer information om vad som gäller för de olika grupperna och vilka dagar det är träning.

Håll också utkik i vårt forum, både under Träning och under Damcykling. Där läggs information ut om de olika träningstillfällena och när vi har särskilda tjejträffar.

Varmt välkommen till Vallentuna CK!

Mia Pousette och Annika Rubensson

damträningsansvariga

Uppdaterad: 27 FEB 2017 13:14

 Mallis16(7)

Postadress:
Vallentuna CK - Cykel
Tomas Berg, Ättehagsvägen 3
18762 Täby

Besöksadress:
Tomas Berg, Ättehagsvägen 3
18762 Täby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vallentunack@hotmail...