Hoppa till sidans innehåll

Träning Landsväg


Klubbträning
Vi har organiserad landsvägsträning på tisdagar, torsdagar och söndagar. Samling innan träning sker alltid på parkeringen vid Vallentuna IP, kom i god tid så du hinner få information om dagens träning.

Tisdagar och torsdagar startar träningen klockan 18.30 och slutar 20.30. Vi brukar cykla 40-60 km, ofta på rundbana vilket gör att gruppen hela tiden återsamlas. Fokus ligger på fartträning, backar och intervaller. Träningen är till för alla som vill utvecklas som cyklister. Är du ny inom gruppcykling rekommenderar vi att du startar i lugn grupp. Notera att tiderna justeras bereonde på när det börjar skymma - dvs tidig vår och höst börjar vi 18.00 - detta anges som artikel på hemsidan och i vårt forum.

Söndagar börjar träningen klockan 10.00 och då kör vi distansträning, från 60 km och uppåt. Tanken med söndagsträningarna är att vi förutom själva cyklingen även ska vårda den sociala biten. Träningen passar alla i klubben och den innehåller alltid en gemensam fika på något trevligt ställe, så kom ihåg att ta med dig pengar.

Information om träningar
Allinformation om aktuella träningar hittar du i forumet. Läs alltid där inför varje träning för att få den senaste information, det kan till exempel hända att ett träningstillfälle ställs in på grund av dåligt väder eller att en ledare inte kan närvara. 

Säkerhet

  • Vi bedriver träning på landsväg. All träning sker på egen risk.
  • Hjälm är ett krav. Utan hjälm, ingen cykling.
  • Eftersom väldigt mycket av säkerheten bygger på en väl fungerande utrustning vill vi gärna att du sköter om din cykel och att den är välservad.
  • Ha med dig ICE-information med kontaktuppgifter till nära anhörig, information om ev. sjukdomar och mediciner samt ID-kort. Detta är en säkerhet för både dig och för klubben.

Vi håller oss till några enkla regler på våra träningar:

  1. Träningen är strukturerad, alla ska veta vad som kommer att ske under träningen.
  2. Träningen är kul, är det roligt cyklar man fortare.
  3. Träningen ska vara säker.
  4. För lugn grupp och mellangrupp gäller VCK:s No Drop Policy, alla ska med hem och ingen lämnas under träningen. 

Ledaren bestämmer
Det är ledaren som bestämmer hur träningens ska se ut. Vid samlingen går ledaren igenom det som har presenterats i träningsupplägget i forumet.

Kom gärna med synpunkter i forumet eller direkt till gruppen efter träningen. Vi försöker alltid att återsamlas på VIP efter genomförd träning, detta är ett utmärkt tillfälle att påverka framtida träningar.

Kommunikation
Det är alltid roligt att veta vilka som kommer på träningen. Därför använder vi forumet med en tråd för varje träningstillfälle. Berätta där om du kommer och skriv gärna efteråt vad du tycker om träningen.

Läs mer om att cykla i grupp, utrustning och säkerhet här.

Uppdaterad: 05 JUN 2018 11:21

 Mallis16(7)

Postadress:
Vallentuna CK - Cykel
Tomas Berg, Ättehagsvägen 3
18762 Täby

Besöksadress:
Tomas Berg, Ättehagsvägen 3
18762 Täby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vallentunack@hotmail...