Hoppa till sidans innehåll

Allsvenskan div 1 - Dressyr

18 APR 2022 21:00
I helgen stod klubben värd för Allsvenskan Division 1 i dressyr. Det var totalt nio lag som deltog. Vallentuna Ridklubb slutade på tredje plats i lagtävlingen där Djursholms Ridklubb knep både första och andraplatsen.
  • Uppdaterad: 18 APR 2022 19:27

För knappt en vecka sedan fick vi en förfrågan om att stå värd för helgens omgång i Allsvenskan Div. 1 i dressyr. Trots den realtivt korta förberedelsetiden så lyckades vi att få till en väl genomförd tävlingsdag i vackert vårvärder. Så inledningvis vill vi rikta ett stort tack till alla som bidrog till att tävlingen kunde genomföras. Vi hoppas nu att alla är taggade inför våra kommande tävlingar, närmast Vårdressyren den 8 maj. Ni har väl sett anslagen på Veda!

Nåväl - till dagens tävling.  

Det var totalt 27 ryttare i nio lag som deltog i tävlingen. Från klubben deltog Magnus på Rihanna, Vanja på Ziggy och Carro på Ebbe med fina ritter. 

Bild ovan tagen av Peter Ask

I den individuella tävlingen placerade sig Magnus på en finfin femteplats. I lagtävlingen knep vi tredjeplatsen bakom Djurholms Ridklubb som med sina två lag placerade sig etta och tvåa. 

Det var ju i höstas som restriktionerna från coronapandemin slopades och vi kunde genomföra tävlingar som vanligt igen.

Det innebar att vi idag kunde erbjuda lättare förtäring och dryck från Krubban. På dagens meny fanns bland annat toast, korv med bröd samt goda bakverk för de som ville stilla hungern. För de i publiken som hade fullt upp med att titta på ekipagen så såg USEK till att gå runt med en uppskattad "mobil krubba" från vilken man kunde köpa en kopp kaffe, en bulle eller en macka.

På Equipes hemsida går det att ta del av resultaten från tävlingen.

Förutom fina rosetter och plakett från klubben så fick lagen på första, andra och tredje plats fina priser från Coop som sponsrar Allsvenskan i år.  

Skribent: Patrik
E-post: Adressen Gömd

VEDA är RÖKFRITT!

Gilla oss på Facebook

Hitta till oss

Via E4an - Avfart  Upplands Väsby, följ skyltar mot Vallentuna väg 268. Följ sedan skyltar  mot Lindholmen. När du svängt av mot Lindholmen, följ vägen ca 4 km.  Efter Vallentuna golfbana, sväng höger mot Veda och Ridcenter.

Via E18 Norrtäljevägen - Sväng  av vid avfarten Vallentuna, Arninge, Följ skyltar mot Vallentuna, väg  264. Efter ca 8 km, kör rakt fram mot Lindholmen i rondellen. När du  svängt av mot Lindholmen, följ vägen ca 4 km. Efter Vallentuna golfbana,  sväng höger mot Veda och Ridcenter.

Om Du åker kommunalt  - Lättaste  sättet att ta buss 661 (mot Kårsta) eller 662 (mot Markim), hållplats  Solberga. Det finns även Roslagsbanan som går från Vallentuna mot  Lindholmen eller Kårsta. Hoppa av vid Lindholmen och sedan över spåret  och vik ner på gångvägen som är längs spåret - den gångvägen tar ca  25-30 min. Gå den tills du ser uppfarten till stallet och sväng in vid  stalluppfarten

Postadress:
Vallentuna RK - Ridsport
Veda
18694 Vallentuna

Besöksadress:
Ordförande Marie Ask, Veda
18694 Vallentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info