Hoppa till sidans innehåll

Ridhjälmstest

29 JUL 2021 11:55
Är det dags att investera i en ny ridhjälm? Vad är viktigt att tänka på när man står inför valet av ridhjälm? Folksam har presenterat sitt test av ridhjälmar som förhoppningsvis bidrar till att räta ut frågetecknen.
  • Uppdaterad: 29 JUL 2021 11:55

Bild från Folksams hemsida

Efter sommaruppehåll är vi många som längtar tillbaka till stallet och ridhuset. Vem vet - kanske har det blivit dags att investera i en ny hjälm inför att ridverksamheten startar upp.

Men vad kännetecknar en säker ridhjälm? Vad är viktigt att tänka på när man står inför valet av ridhjälm? Folksams test av ridhjälmar kan förhoppningsvis bidra till att räta ut många av frågetecknen.

Folksams ridhjälmtest 2021, som presenterades under sommaren, är enligt Folksam själva det tuffaste testet i branschen.

Testet omfattar 13 ridhjälmar för barn och vuxna och testet visar att det finns en stor spridning mellan de testade hjälmarnas skyddsförmåga.

Utvecklingen har tagit stora kliv framåt och i årets test finns en hjälm som är hela 40% säkrare än övriga hjälmar. Jämfört med tidigare tester har nu även fler ridhjälmar rotationsskydd vilket gör att hjälmarna skyddar bättre mot hjärnskador. En annan viktig aspekt är att priset inte alltid är avgörande för hur bra hjälmen är. I testet hamnar en av de dyraste hjälmarna i botten.

Enligt Folksam kan rätt val av ridhjälm vara skillnaden mellan att få en hjärnskakning eller inte

Läs mer om testet på Folksams hemsida.

Skribent: Patrik
E-post: Adressen Gömd

VEDA är RÖKFRITT!

Gilla oss på Facebook

Hitta till oss

Via E4an - Avfart  Upplands Väsby, följ skyltar mot Vallentuna väg 268. Följ sedan skyltar  mot Lindholmen. När du svängt av mot Lindholmen, följ vägen ca 4 km.  Efter Vallentuna golfbana, sväng höger mot Veda och Ridcenter.

Via E18 Norrtäljevägen - Sväng  av vid avfarten Vallentuna, Arninge, Följ skyltar mot Vallentuna, väg  264. Efter ca 8 km, kör rakt fram mot Lindholmen i rondellen. När du  svängt av mot Lindholmen, följ vägen ca 4 km. Efter Vallentuna golfbana,  sväng höger mot Veda och Ridcenter.

Om Du åker kommunalt  - Lättaste  sättet att ta buss 661 (mot Kårsta) eller 662 (mot Markim), hållplats  Solberga. Det finns även Roslagsbanan som går från Vallentuna mot  Lindholmen eller Kårsta. Hoppa av vid Lindholmen och sedan över spåret  och vik ner på gångvägen som är längs spåret - den gångvägen tar ca  25-30 min. Gå den tills du ser uppfarten till stallet och sväng in vid  stalluppfarten

Postadress:
Vallentuna RK - Ridsport
Veda
18694 Vallentuna

Besöksadress:
Ordförande Marie Ask, Veda
18694 Vallentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info