Hoppa till sidans innehåll

LOK-stöd


Vallentuna Ridklubb söker bidrag för sin medlemmar mellan 7-20 år hos stat och kommun enligt gängse reglement och rutiner för Idrottslyftets LOK-stöd. Underlaget för ansökan om bidrag baserar sig på antal sammankomster som sker i föreningens regi. Underlaget för ansökan om LOK stöd baserar sig på antal ledarledda sammankomster, med minst 3 deltagare i varje grupp. Vallentuna Ridklubb har beslutat att subventioner ridpriset för sina medlemmar inom ovannämnd ålderskategori. 

Läs mer om att Vallentuna Ridklubb fått avslag för den statliga delen av LOK-stödet.

Vilket ”medlemsstall” som helst kan ju ha en ledarledd aktivitet och fylla i närvarokort som de sedan skickar in till Klubben. Klubben sammanställer och ansöker om bidraget och bidraget går sedan tillbaka till gruppen/stallet som söker. Klubben tar sedan 20% av beviljat bidrag för arbetet med att sammanställa och skicka in ansökan. Det är ju viktigt att närvarokort är rätt ifyllda så att vi inte får problem när vi ska sammanställa.

Ansökan görs två gånger per år enligt följande:
*Period 1, 1 januari - 30 juni. Ansökan ska inlämnas komplett senast den 15 augusti.
*Period 2, 1 juli - 31 december. Ansökan ska inlämnas komplett senast 15 februari.

Klubben vill ha in närvarokorten senast 2 veckor innan sista ansökningsdatum för varje period.

 

Vallentuna Ridklubb samarbetar med Vallentuna Ridskola 

För att Vallentuna Ridklubb ska kunna bedriva någon verksamhet i linje med sina stadgar, krävs det att klubben har tillgång till kvalificerad och godkänd ridutbildning samt hästar/ponnys. Även Ridskolan subventionerar lektionspriset för juniorer som rider på ridskolan för att dessa inte ska drabbas av om de är bosatta i kommunen eller inte plus en extra reducering för att hålla ett lägre pris för ungdomar.  Junioren betalar således alltid ett enhetligt pris oberoende bidragets storlek.

Mellan Klubben och Ridskolan finns även andra ekonomiska transaktioner, såsom att klubben betalar hyra för lokalen den använder för att bedriva avsutten verksamhet såväl anordna tävlingar. Dessa kostnader betalas dels via medlemsavgifter och dels via övriga intäkter som klubben kan få in i samband med arrangerande av tävlingar och sponsorer. Till grund för det finns ett samarbetsavtal mellan Ridskolan och Ridklubben. 

 

Vill ni veta mer och/eller är  intresserade av att söka bidrag för ungdomsverksamhet i VRK:s regi så kan ni kontakta vår LOK-stödsansvarig och tillika ledamot i styrelsen, Helena Winter, This is a mailto link.

 

Läs mer om statligt LOK-stöd

Läs mer om Kommunalt LOK-stöd 

Uppdaterad: 22 JAN 2017 19:10 Skribent: För Vallentuna Ridklubb - Anna Berggren

VEDA är RÖKFRITT!

Gilla oss på Facebook

Hitta till oss

Via E4an - Avfart  Upplands Väsby, följ skyltar mot Vallentuna väg 268. Följ sedan skyltar  mot Lindholmen. När du svängt av mot Lindholmen, följ vägen ca 4 km.  Efter Vallentuna golfbana, sväng höger mot Veda och Ridcenter.

Via E18 Norrtäljevägen - Sväng  av vid avfarten Vallentuna, Arninge, Följ skyltar mot Vallentuna, väg  264. Efter ca 8 km, kör rakt fram mot Lindholmen i rondellen. När du  svängt av mot Lindholmen, följ vägen ca 4 km. Efter Vallentuna golfbana,  sväng höger mot Veda och Ridcenter.

Om Du åker kommunalt  - Lättaste  sättet att ta buss 661 (mot Kårsta) eller 662 (mot Markim), hållplats  Solberga. Det finns även Roslagsbanan som går från Vallentuna mot  Lindholmen eller Kårsta. Hoppa av vid Lindholmen och sedan över spåret  och vik ner på gångvägen som är längs spåret - den gångvägen tar ca  25-30 min. Gå den tills du ser uppfarten till stallet och sväng in vid  stalluppfarten

Postadress:
Vallentuna RK - Ridsport
Veda
18694 Vallentuna

Besöksadress:
Ordförande Marie Ask, Veda
18694 Vallentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info