Hoppa till sidans innehåll

Vallentuna Gymnasium, idrottsprofil, har startat igång

11 SEP 2011 23:16
Vallentuna Ridskola har tillsammans med Vallentuna Gymnasium startat en ridinriktning på gymnasiet. Inriktningen, sk idrottsprofil, är redan mycket uppskattad. Sofia Killander, tillika vice ordf i U:SEK, är en bland de 9 eleverna. Ta del av hennes reflektion några veckor in på terminen.
  • Skapad: 11 SEP 2011 23:16

Det är två delar i utbildningen; ridning och teori. Jag rider sedan flera år tillbaka på ridskolan så att riddelen skulle blir lyckad kunde jag redan räkna ut. Givetvis hade jag självklart förväntningar inför teorin också, då jag vet att både Malin och Magnus Hamilton har bra hästvett. Förväntningarna blev uppfyllda och jag är nöjd, liksom resten utav deltagarna.  

Varje måndagsmorgon stiger vi elever upp tidigt för att sitta upp på utdelad ridskolehäst. Gruppen är blandad med både ponny och häst. Det är meningen att vi fortsätter att jobba med samma häst under utbildningen. På så sätt får vi lära känna hästen ordentligt. Jag, personligen, tycker det är ett stort plus då jag fått en ponny att jobba med. På teorin kommer vi att lära oss allt från foderstater till sjukdomar och häst till hand. Jag kan konstatera att det är mycket nytt man lär sig på teorin, även om jag tillbringat år i stallet. Genom något så självklart som en visitering av häst, lärde jag mig flera nya saker som tidigare var okänt. Nu ser jag och mina klasskompisar starkt fram emot resten av kursen!

 

Tack Sofia för din fina berättelse!

 

Läs mer om samarbetet

Skribent: För Vallentuna Ridskola-Malin Hamilton

 

Höstterminen pågår
2016-08-15 -- 2016-12-23
 
Ingen lektionsridning röda dagar
 
5 november 2016
 
Besöksadress 
Vallentuna Ridskola
Veda Stuteri
186 94 Vallentuna
 
Fakturaadress (obs ej besöksadress)    
Vallentuna Ridskola AB
Drakes Väg 3
186 42 Vallentuna
 
Mail             
This is a mailto link
 
Tel kontoret: 070-736 31 87
SMS avbokning: 070-736 31 87
Vid avbokning av ridlektion, skicka sms.
Bankgiro: 5664 – 0071
 

RÖKFRI ANLÄGGNING!