Hoppa till sidans innehåll
Foto: Charlotte Sunnberg Placerade i RSC Dressyr 7/2-2016

RidskoleCup


Alla medlemmar som regelbundet rider i en grupp på Vallentuna Ridskola har möjligheten att vara med i våra populär RidskoleCup. Prata gärna med din ridlärare så kan ni gemensamt komma fram till när du kan börja tävla. Alla som vill tävla börjar med minst två starter i debutantklass i respektive disciplin innan första start i Ridskolecupen, där man då börjar i LC i dressyr och lägsta höjd i hoppning och därefter kvalar man sig upp i klasser och höjder.

Till er anhöriga vill vi påminna om värdet och vikten av att vara med när era barn och ungdomar tävlar. Dels behöver ni hjälpa till som funktionär och dels behövs ni för att coacha och stödja de tävlande.

Ridskolecupen innehåller disciplinerna hoppning och dressyr. Vi har totalt 4 omgångar/disciplin/år. Alla poäng räknas samman och de som presterat bäst går sedan till vår final. Finalen brukar ligga på Sveriges Nationaldag 6 juni.

 

OBS!!
För LC:1 och LB:1 gäller nya program från 2015. För Dressyrryttartest och LA:1 är det samma som tidigare.

 

INBJUDAN
till Final i Ridscolecupen.
Hoppning och dressyr 


Debutant

LC:1

LB:1

LA:1 

 Våren 2016 tävlingar-OBS preliminära datum

7/2

RSC Dressyr samt debutant 
RESULTAT


 

20/3

 

 RSC Hoppning samt Debutant
   RESULTAT  Anmälan Öppnas
6/3

17/4

 

RSC Dressyr samt debutant

RESULTAT

Anmälan öppnas
3/4

8/5

 

 

RSC Hoppning samt
samt debutant 

 

 RESUTLAT

Anmälan öppnas

24/4

FINALEN hålls den 5/6 

 

Startavgift: 150 kr

Ponny/Hästhyra junior: 150 kr

Hästhyra senior: 200 kr

PROPOSITION

Anmälan: Två veckor före tävlingen kl 18.00 öppnas tävlingen för anmälan. Se till att klockan på din PC, smartphone osv är korrekt inställd. Mail som kommer in tidigare än 18:00 kommer inte med i anmälan.

Mailet skickas till This is a mailto link och i ämnesraden skriver du exakt följande:

NAMN-DISCIPLIN-KLASS alt HÖJD-HÄST/PONNY

ex/Charlotte Sunnberg-Dressyr-LB:1-Häst

ex/Charlotte Sunnberg-Hoppning-60cm-Häst

I övriga mailet skriver du vilken funktionär du tar med dig samt mobilnummer där vi kan nå er.

Anmälan är bindande och om man får förhinder är man skyldig att omedelbart kontakta Charlotte Sunnberg via sms 070-769 53 09. Din avanmälan är först godkänd när ditt sms har besvarats. Om detta inte görs blir man betalningsskyldig för platsen man reserverat eftersom de reserver som är uppsatta inte heller kan tävla då.

Ca 5 dagar före tävling kommer deltagarlistor inkl reserver att publiceras. Vi mailar till reserver som kommer med, så kontrollera din mail ofta och svara omgående om du vill ha platsen. Den definitiva deltagarlistan kommer upp 20:00 dagen före tävlingsstart.

Det är ditt ansvar som tävlande att kontrollera vad som gäller inför tävlingen, all information läggs ut på hemsidan samt Vallentuna Ridskola på Facebook.

 

Klasser RidskoleCup:

Dessyr Vi använder oss av tre nivåer, LC:1, LB:1 samt LA:1. Samtliga dressyrprogram finns på Ridsportsförbundets hemsida. och ovan.

Hoppning Vi har tre höjder:

Häst: 60, 70 resp 80 cm

Ponny: 50, 60 resp 70 cm

Debutanter rider detta dressyrprogram I1 Debutant och hopparponny 40 cm och häst 50 cm.

Tävlingsklädd: Innebär att man ska vara hel och ren, ridstövlar alt ridskor och shortchaps. Barn/ungdomar ska bära säkerhetsväst. Det är en fast regel enligt tävlingsreglementet när det gäller hoppning. När det gäller dressyr är det upp till föräldrarna att avgöra. Ridskolan förordar säkerhetsväst men ansvaret ligger alltså på föräldrarna.

Funktionär: Om du ska tävla ska du ha med dig en egen funktionär. Om det av någon anledning inte fungerar kontakta This is a mailto link och fråga om en annan uppgift som du kan göra för att hjälpa till. 

Samling: Vid samtliga tävlingar samlas vi dagen innan i kafeterian kl 16:00, för betalning och lottning av hästar, samt staketbygge / banbygge. Men reservation för ändring av samlinstiden, det kommer alltid info om samlingstid per tävling på facebooksidan.

Uppgradering: Du blir uppgraderad till nästa klass om du har 2 placeringar på 2 olika hästar inom en rimlig tävlingsperiod. Om du däremot inte får någon placering i en och samma klass under 2 års tid flyttas du ner en klass.

 

Sammanlagt resultat för 2015-16

 

Dressyr     Hoppning

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:14
E-post: This is a mailto link

 

Höstterminen pågår
2016-08-15 -- 2016-12-23
 
Ingen lektionsridning röda dagar
 
5 november 2016
 
Besöksadress 
Vallentuna Ridskola
Veda Stuteri
186 94 Vallentuna
 
Fakturaadress (obs ej besöksadress)    
Vallentuna Ridskola AB
Drakes Väg 3
186 42 Vallentuna
 
Mail             
This is a mailto link
 
Tel kontoret: 070-736 31 87
SMS avbokning: 070-736 31 87
Vid avbokning av ridlektion, skicka sms.
Bankgiro: 5664 – 0071
 

RÖKFRI ANLÄGGNING!