Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsberättelse 2014


 VALLGÅRDENS GK VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014
Under 2013 förlängdes några hål, alla tee platserna blev också nya och i visa fall på nya platser. I början av 2014 fick vi också vår golfbana officiellt sanktionerad genom att Skånes GF sloopade våra 9 hål och gav oss en riktig godkänd handicap tabell. Med detta var det möjligt att få officiellt handicap och också spela handikappade ronder.
Detta har mottagits mycket väl både av klubbens medlemmar och av greenfee gäster. Det har både varit markant fler spelade ronder än tidigare år och spelarna har också berömt främst Kim för en trevlig och välskött golfbana.
Medlemsantalet i Vallgårdens GK har ökat med cirka 100 nya medlemmar till totalt ca 265 stycken. Denna ökning är bland de högsta i Skåne och suveränt mest räknat i procent. 2014 är också första året sedan 2004 som golf medlemsantalet ökar i Sverige. Det är ca 900 fler som löst medlemskort jämfört med förra året.
Vår tävlings verksamhet har nu kommit igång. Det är främst våra "höghandikapare" som ställer upp på de olika arrangemangen som går av stapeln men vi hade också i Augusti för första gången ett klubbmästerskap. I detta var också några av klubbens riktiga låghandikapare med. På den öppna tävlingen, Åkarps Mästerskapen i September för både medlemmar och greenfee gäster , var det som vanligt många deltagare och en härlig stämning. Det var nog 10:e gången detta Åkarps Mästerskap spelades.
Ungdomsgolfen har också ökat med cirka 40 deltagande ungdomar i både sommarläger och Provsvingen. Nästa steg är att dessa ungdomar blir medlemmar och utveklar sitt spel på vår bana. Blir de sedan riktigt bitna och får lägre handicap kan de fortsätta sin golf karriär på någon av Skånes Mästerskaps banor.
Klubben blev i December månad uppflyttad av Svenska Golfförbundet till medlems kategori M1 vilket medför att vi helt står på egna fötter och behöver inte vara " officiellt " knuten till annan golfklubb.
Styrelsen har under året utökats med två yngre medlemmar och haft 7 protokoll förda möten. Klubben använder som bekant en privat ägd anläggning med en gemensam bana med " pay and play" aktiviteten inom Åkarps Golfbana och vi har därför mycket begränsad ekonomi. Totalt går klubben i stort sätt breakeven med ett svagt plus på 700 kr i årets resultat.
Sittande styrelse föreslår att verksamheten drives under detta året i samma stil som 2014. Det bygger på stor tillgänglighet utan tidbokning. Vi kommer att fortsätta med tävlings verksamhet kanske mest för de med högre handicap men främst är bana tillgänglig för spontan golf.
Den påbörjade ungdoms satsningen kommer att fortgå med förhoppningsvis ännu fler ungdomar.
Åkarp den 12 Februari 2015

Styrelsen för Vallgårdens GK
Uppdaterad: 08 APR 2019 17:58 Skribent: Jörgen Rydén

 

  

Nu kan ni betala greenfee med swish! Klicka här för att se hur.. 

Swish

Golfbanan är öppen året runt så länge vädret tillåter.

Priser & Regler

Greenfee (heldag)

Ungdom 0 - 15 *       100 kr

Junior 16 - 21           150 kr

Senior 22 -                250 kr

* Ungdom 0 - 5 år spelar gratis tillsammans med betalande vuxen.

Drivingrangen:

Bollautomaten tar kreditkort/betalkort, 30 kr = 40 bollar.

Du kan även använda 10-kronors mynt som ger 10 bollar.

Rangekort finns att köpa:   

"Svart kort" är laddat med ett värde av 270 kr, 360 bollar, kostar 220 kr, medlem betalar 170 kr (gäller ej greenfeemedlem).

"Rött kort" är laddat med ett värde av 540 kr, 720 bollar, kostar 400 kr, medlem betalar 320 kr (gäller ej greenfeemedlem).

50 kr i deposition/kort.

ÅRSAVGIFTER VALLGÅRDENS GK

 

Postadress:
Vallgårdens Golfklubb Åkarp - Golf
Norrevångsvägen 5
23253 Åkarp

Kontakt:
Tel: +4640463135
E-post: kansli@vallgardensgk...

Se all info

U