Hoppa till sidans innehåll

Matchstegen lottad

26 AUG 2020 10:48
  • Uppdaterad: 26 AUG 2020 10:48

Välkommen till Matchstegen 2020!

Intresset för matchspel är stort och redan en vecka före sista anmälningsdag var anmälningslistan fulltecknad. Det gör att vi drar igång spelet lite tidigare än beräknat. Spelschema med gruppindelning finns anslaget i den öppna delen av träningsskjulet (observera platsen!) för att vi ska undvika onödig trängsel i klubbstugan. Där hittar du också de lokala föreskrifter som gäller med anledning av pandemin. Här följer så några allmänna tips och råd inför spelstarten.

Ta redan nu kontakt med dem du ska möta i gruppspelet och bestäm datum. Boka gärna en eller ett par reservdagar för det fall det skulle bli dåligt väder.

En fråga som ofta kommer upp när vi ska spela match enligt handicapreglerna är det här med fördelning av slag. Vi tar ett exempel för att reda ut begreppen:

Spelare A har enligt slopetabellen 13 slag på 18 hål och spelare B har 20 slag. Netto har spelarna alltså 7 slag (20 - 13). Dessa får spelare B tillgodoräkna sig, medan spelare A ”blir av med” sina slag vid nettoberäkningen.

Ta sedan ett scorekort och för in de sju slagen för spelare B enligt indexeringen för varje hål. Då ser ni vilka hål spelare A ska lämna slag till spelare B, i detta fall blir det tre hål, då vi endast spelar nio hål i gruppspelet, vid spel över 18 hål blir det sju slag.

Principen om nettoräkning gäller också för resultat under spel. Om vi återvänder till spelarna ovan och tänker oss att spelare A efter fem spelade hål har vunnit två hål, medan B vunnit ett och de andra delats, så står det 1 – 0 i matchen.

När matchen sedan är slut är det viktigt att rapportera resultatet rätt, eftersom grupper med spelare med lika antal vunna matcher avgörs av vunna hål. En match är vunnen när den ena spelaren leder med fler hål än det antal hål som återstår att spela. Är du tre hål upp med två hål kvar att spela, vinner du med 3 / 2, där trean står för nettoantalet vunna hål och tvåan står för det antal hål som var kvar att spela när matchen tog slut. Detta skriver du in på resultattavlan i träningsskjulet.

Anmälningsavgiften om 50 kronor ska betalas innan du spelar första matchen. Lägg pengarna i ett kuvert, ange ”Matchstegen” och ditt namn på kuvertet och lägg det i inkastet för greenfee.

Vi i tävlingsledningen önskar alla välkomna till spel och hoppas på en spännande turnering!

Pehr Bondesson, Sven Gudmundsson, Jesper Björklund

Skribent: Sven Gudmundsson
Epost: This is a mailto link

 

  

Nu kan ni betala greenfee med swish! Klicka här för att se hur.. 

Swish

Golfbanan är öppen året runt så länge vädret tillåter.

Priser & Regler

Greenfee (heldag)

Ungdom 0 - 15 *       100 kr

Junior 16 - 21           150 kr

Senior 22 -                230 kr

* Ungdom 0 - 5 år spelar gratis tillsammans med betalande vuxen.

Drivingrangen:

Bollautomaten tar kreditkort/betalkort, 30 kr = 40 bollar.

Du kan även använda 10-kronors mynt som ger 10 bollar.

Rangekort finns att köpa:   

"Svart kort" är laddat med ett värde av 270 kr, 360 bollar, kostar 220 kr, medlem betalar 170 kr (gäller ej greenfeemedlem).

"Rött kort" är laddat med ett värde av 540 kr, 720 bollar, kostar 400 kr, medlem betalar 320 kr (gäller ej greenfeemedlem).

50 kr i deposition/kort.

ÅRSAVGIFTER VALLGÅRDENS GK

 

Postadress:
Vallgårdens Golfklubb Åkarp - Golf
Norrevångsvägen 5
23253 Åkarp

Kontakt:
Tel: +4640463135
E-post: This is a mailto link

Se all info

U