Hoppa till sidans innehåll

Banan öppen för spel!

18 MAR 2020 18:24
  • Uppdaterad: 18 MAR 2020 18:24

Det har varit en lång och blöt vinter, men nu är det äntligen dags att börja spela golf igen! Lördagen den 21 mars är det säsongsstart, och om inget extraordinärt inträffar kommer banan vara öppen tills det blir dags att stänga för vintern någon gång långt fram i höst. Även områdena på gräs för träning av pitch, chip och putt öppnar, medan grästee tills vidare hålls stängd.

Inledningsvis gäller vagnförbud. Vi är ju vanemänniskor och tenderar att ta samma väg från green till nästa utslag, vilket sliter hårt på dessa ytor. När det åter blir OK att köra med golfvagnar, kan vi alla hjälpa till genom att välja en annan väg än den vi normalt brukar gå och därmed minska belastningen. Tills vidare gäller också tillfälliga utslagsplatser för hål 1, 4 och 9 samt lägesförbättring med en klubblängd på fairway. Den ändrade placeringen av utslagen påverkar inte förutsättningarna att registrera handicap.

Jag tog en promenad på banan idag och kunde konstatera att den är i fantastiskt fint skick. Allting är nyklippt, fairway och greener är vältade och till och med skogen är städad! Med den nya världshandicapen i ryggen, och med vinterträningen avklarad, är alla bitarna på plats för en golfsäsong utöver det vanliga!

Vi tar några ord om den pågående pandemin och hur vi bör agera. Styrelsen gick i mejl den 12 mars ut med allmänna förhållningsregler för spel och umgänge på och kring banan. Läs mejlet, om du inte redan gjort det! Vidare har Svenska Golfförbundet den 17 mars publicerat riktlinjer för klubbarna. Du hittar riktlinjerna på denna länk https://golf.se/for-klubben/radgivning/Corona-riktlinjer-for-klubbar/. Allt detta är riktlinjer och rekommendationer, som kan komma att ändras om och när förutsättningarna ändras.

Till sist något om klubbhuset, kioskverksamheten och bemanningen. Stig Fischer och Lars-Göran Nivinger har ambitionen att hålla klubbhuset öppet några timmar om dagen på vardagar. Det blir inte lika långa tider som vi vant oss vid, men det är ändå en fantastiskt fin service till både medlemmar och gäster att vi kan hålla öppet. Med detta sagt önskar vi varandra välkomna tillbaka på banan och till en ny och spännande golfsäsong!

Skribent: Sven Gudmundsson
Epost: This is a mailto link

 

  

Nu kan ni betala greenfee med swish! Klicka här för att se hur.. 

Swish

Golfbanan är öppen året runt så länge vädret tillåter.

Priser & Regler

Greenfee (heldag)

Ungdom 0 - 15 *       100 kr

Junior 16 - 21           150 kr

Senior 22 -                230 kr

* Ungdom 0 - 5 år spelar gratis tillsammans med betalande vuxen.

Drivingrangen:

Bollautomaten tar kreditkort/betalkort, 30 kr = 40 bollar.

Du kan även använda 10-kronors mynt som ger 10 bollar.

Rangekort finns att köpa:   

"Svart kort" är laddat med ett värde av 270 kr, 360 bollar, kostar 220 kr, medlem betalar 170 kr (gäller ej greenfeemedlem).

"Rött kort" är laddat med ett värde av 540 kr, 720 bollar, kostar 400 kr, medlem betalar 320 kr (gäller ej greenfeemedlem).

50 kr i deposition/kort.

ÅRSAVGIFTER VALLGÅRDENS GK

 

Postadress:
Vallgårdens Golfklubb Åkarp - Golf
Norrevångsvägen 5
23253 Åkarp

Kontakt:
Tel: +4640463135
E-post: This is a mailto link

Se all info

U