Hoppa till sidans innehåll

Lite om banan inför det nya året

23 DEC 2019 17:47
  • Skapad: 23 DEC 2019 17:47

Så här en vecka före årsskiftet har det blivit dags att summera året som gick och fundera på vad 2020 ska föra med sig i golfhänseende, förutom ny handicap förstås. Slog för den skull en signal till chefen, Kim Olsson, för att höra vad som är på gång.

Vi börjar med aktuellt läge. Hur ser banan ut såhär på lillejulafton?

- 2019 blev ett väldigt bra golfår med en lagom varm sommar och en lång fin höst. Det har spelats många rundor på Vallgården, det har dragits många vagnar och det har trampats på både tänkbara och otänkbara ställen på och utanför spelfälten. Och trots detta är banan idag i väldigt gott skick. Gräset har klarat sig bra och greenerna är vackert gröna.

Man skulle alltså kunna ge sig ut …

- Tre, fyra hål skulle säkert vara spelbara, men det är ju ingen mening att spela halva banan. Dessutom är risken stor att det skulle uppstå skador som vi sedan skulle få problem med när säsongen börjar på riktigt. Låt oss alltså ta en riktig vinterpaus och ge banan en chans att återhämta sig ordentligt. Det vi behöver nu är en period med kyla och frost, men det är tyvärr inte mycket som talar för det, åtminstone inte den närmaste tiden.

- För övrigt håller vi på med underhållsarbete på bland annat mattorna på rangen. Det arbetet kommer att fortsätta under våren, då vi ska se över utslagsplatserna och de mattor som ligger där.

Då går vi över till 2020. Vad händer?

- Det som ligger först i tur är tvåans utslag och green. Vi hade ju planerat att ta den nya greenen i spel under den gångna hösten, men av olika skäl blev det inte så. Men nu ska det hända! När gräset börjar växa ordentligt i maj och när vi klippt och vältat greenen ett par gånger så är det dags. Räkna med att det blir före halvårsskiftet. Vi har också funderingar på vad vi ska göra med den gamla greenen. Det finns förutsättningar att anlägga en damm och vi skulle kunna plantera lite buskar och träd. Inget är bestämt ännu, men något kommer det att bli.

- Vi har haft lite otur med gräsytorna strax efter utslaget på fyran och kort om green på femmans hål. Där sådde vi på sensommaren gräs, men fick sedan problem med pumpar och bevattning, vilket gjorde att gräset inte grodde. Nu har vi sått om och för ett tag sedan kunde jag konstatera att det börjar sticka upp grässtrån. Vore bra om vi kunde få det problemet ur världen!

Och på lite längre sikt?

- I investeringsplanen har vi greenerna på hål 8 och 9, som ska förnyas. Jag vill inte sätta något år eller någon tidpunkt, men det ska göras. Rent generellt är det ju så att den befintliga banan alltid går före, och där vet man inte alltid vad som händer.

- Och så har vi meddelat kommunen att vi är intresserade att bli anslutna till det kommunala vatten- och avloppsnätet. Växtcentret vid infarten till golfbanan ska rivas och området ska bebyggas. Då skulle vi gärna vilja vara med. Det skulle förenkla betydligt om vi hade rinnande vatten året runt på anläggningen.

Skribent: Sven Gudmundsson
Epost: This is a mailto link

 

  

Nu kan ni betala greenfeen med swish!klicka här för att se hur.. 

Swish

Golfbanan är öppen året runt, så länge vädret tillåter.

Priser & Regler

Greenfee (heldag)

Junior 0 - 21             100 kr

Senior 22 - 99           200 kr

Drivingrangen:

20 bollar kostar endast 10 kr

Rangekort finns att köpa:   

Alt 1. 150-kortet är laddat med 360 bollar för 180 kr, kostar 150 kr medlem betalar 120 kr

Alt 2. 300-kortet är laddat med 720 bollar för 360 kr, kostar 300 kr medlem betalar 240 kr.

50 kr i deposition/kort

ÅRSAVGIFTER VALLGÅRDENS GK

Postadress:
Vallgårdens Golfklubb Åkarp - Golf
Norrevångsvägen 5
23253 Åkarp

Kontakt:
Tel: +4640463135
E-post: This is a mailto link

Se all info