Hoppa till sidans innehåll

Senaste nytt från banan

08 FEB 2019 17:09
  • Uppdaterad: 08 FEB 2019 17:09

Var ute i Åkarp idag för att få att slå lite bollar på drivingrange och träna puttning. Banan är fortfarande stängd, men ser väldigt grön och fin ut. Det vatten som för några veckor stod på delar av banan har försvunnit.

Kim och hans gubbar var på gång med häckklippning och andra våraktiviteter. Jag fick en stund med Kim och han gav denna lägesrapport:

> Banan har klarat vintern bra. Man upptäckte några mindre angrepp av snömögel i december. Detta har åtgärdats och när solen väl kommer tillbaka så bör problemet vara ur världen.

> Det är ännu för blött för att öppna banan för spel. Det krävs sol och vind för att den ska torka upp ordentligt. Skulle man öppna för tidigt så är risken uppenbar att det uppstår skador, som kommer att ställa till det när säsongen väl är igång.

> Den nya greenen på tvåan har etablerat sig väldigt väl. Prognosen för premiär i samband med klubbmästerskapen i september håller, men det förutsätter att greenen då håller måttet vad gäller jämnhet och stabilitet.

< Likaså ser den nya gräsbunkern på treans hål ut att ha utvecklats fint. Hålet kommer att vara öppet för spel när banan öppnas. Det kommer då att finnas en droppzon från vilken man spelar, om bollen råkat hamna i gräsbunkern. Det kan alltså vara klokt att redan nu träna chippar och pitchar, så att man blir säker på att från droppzonen pricka green och inte slå ner i någon av sandbunkrarna bakom den! Enligt Kim bör hålet kunna spelas som vanligt kring midsommar, om våren och försommaren blir normalvarm. 

Parkeringsområdet är krattat och häcken klippt. Nu väntar vi bara på våren och värmen!

Skribent: Sven Gudmundsson
Epost: This is a mailto link
  1. Mycket upplyftande information! Golfglädjen rycks upp ur vinterdvalan. Till och med lockar finaste parkeringen. Tack!

    (Marina Nyman 2019-02-09 kl 10:39) Anmäld

 

  

Nu kan ni betala greenfeen med swish!klicka här för att se hur.. 

Swish

Golfbanan är öppen året runt, så länge vädret tillåter.

Priser & Regler

Greenfee (heldag)

Junior 0 - 21             100 kr

Senior 22 - 99           200 kr

Drivingrangen:

20 bollar kostar endast 10 kr

Rangekort finns att köpa:   

Alt 1. 150-kortet är laddat med 360 bollar för 180 kr, kostar 150 kr medlem betalar 120 kr

Alt 2. 300-kortet är laddat med 720 bollar för 360 kr, kostar 300 kr medlem betalar 240 kr.

50 kr i deposition/kort

ÅRSAVGIFTER VALLGÅRDENS GK

Postadress:
Vallgårdens Golfklubb Åkarp - Golf
Norrevångsvägen 5
23253 Åkarp

Kontakt:
Tel: +4640463135
E-post: This is a mailto link

Se all info