Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Har din förening drabbats av ekonomiska konsekvenser på grund av coronakrisen under kvartal fyra 2020? Då har ni snart möjlighet att söka kompensationsstöd. Vi bjuder in till informationsmöte för att berätta hur det går till.
 
Smittspridningen fortsätter att öka i Gävleborgs län, läget är allvarligt. En kommungemensam överenskommelse har därför gjorts om att kommunala idrottsanläggningar i länet fortsatt håller stängt för personer födda 2004 och tidigare.
 
Måndagen den 14 december kommer nya nationella allmänna råd att träda i kraft för att förhindra smitta av Covid-19. För idrottsrörelsen gäller då bland annat att även personer födda 2004 och tidigare får tillåtelse att träna under smittsäkra forme...
 
Med Rädda Barnens metod High Five har nu fyra av distriktets föreningar skapat handlingsplaner och fått bra verktyg för att kunna jobba ännu bättre för en trygg idrott. – Vi har fått mer vetskap om hur vi ska jobba framåt i föreningen!
 
Länsstyrelsen Gävleborg ändrar publikgränsen till max åtta personer i Gävleborgs län från och med den 24 november. – Läget är allvarligt. Vad vi gör de närmaste veckorna kommer att påverka vår framtid lång tid framöver, säger landshövding Per Bill.
 
Idag får Gävleborgs idrottsföreningar besked om summan av statligt krisstöd för perioden juli-september. Stödet baseras på hur stor förlust som föreningen har gjort i förhållande till sin omsättning. De som drabbas värst får mest stöd.
 
Välkommen till digital SDF-träff den 5 december! Halvvägs på resan mot våra gemensamma idrottsliga mål tar vi nu avstamp i det som skett hittills för att spana mot framtiden tillsammans.
 
Med anledning av den ökade smittspridningen av Covid-19 har Folkhälsomyndigheten i samråd med smittskyddsläkaren i Region Gävleborg fattat beslut om skärpta allmänna råd i Gävleborgs län. Detta är något som också påverkar idrottsrörelsen i länet.
 
Allt fler insjuknar i Covid-19 i Gävleborg. För att hejda smittspridningen införs skärpta allmänna råd från och med idag 16 november. För att få hjälp att tolka vad det innebär för den egna idrottsverksamheten bjuder vi in till en digital infoträf...
 
Genom att följa allmänna råd och anpassa verksamhet bidrar idrottsrörelsen till att undvika smittspridning. Riksidrottsförbundet har tagit fram ett antal riktlinjer som kan vara bra att följa om just er förening trots det skulle drabbas.
 
Långsiktiga kommunala planer för idrotten behövs när samhället ska resa sig efter Coronapandemin. RF-SISU Gävleborgs ordförande Thomas Nylund vill se samverkan mellan kommunerna och idrotten för att skapa förutsättningar för ett aktivt liv.
 
Vad gör man som förening när flera aktiva testar positivt för Covid-19? Vilka beslut tar man? Vem ansvarar för vad? När krisen är ett faktum har man stor nytta av en krisplan. Ta del av berättelsen om hur BIK Karlskoga tog matchen mot viruset.
 
Nu bjuder vi in till två utbildningstillfällen med vår föreläsare Måns Lööf. Om du som ledare vill ha inspiration och tips på hur du kan bemöta olikheterna hos de aktiva i din träningsgrupp så är det här den föreläsning du ska prioritera i höst!
 
Just nu finns möjlighet för idrottsföreningar att ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen för andra halvåret 2020. Behöver din förening hjälp? Ta del av våra tips!
 
Lobben och Hälsa för alla är exempel på projekt där RF-SISU Gävleborg arbetat med asylsökande och nyanlända. Totalt har vi i våra senaste integrationsprojekt mött 420 deltagare. Men vilka är personerna bakom siffrorna och vad gör de idag?
 
12

Logga 1935

Besök oss på Facebook

REA PÅ SPORTKLÄDER I NONAME:s OUTLET
Ange kod 12014 för att stödja Vallsta SK och få extra rabatt.

 

Gräsroten

Postadress:
Vallsta SK
Co/ K Svedlund, Parten 1521
82167 Vallsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kenneth.svedlund@rundvirkeskog.se

Se all info