Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Hur kan vi med gemensamma krafter ge fler barn och unga möjlighet till en meningsfull och aktiv fritid? I dialog med Region Gävleborg mynnade frågeställningen ut i ett partnerskap där RF-SISU Gävleborg kan tillföra viktig kompetens och nya metoder.
 
IK Kometen i Bollnäs har haft det tufft, det har varit svårt att hitta personer till styrelsen och ledare till barn- och ungdomsverksamheten. När det nu är ”vinna eller försvinna” kliver två andra föreningar fram för att stötta i återstarten.
 
Vill du vara med och utveckla människor och idrottsföreningar? Tycker du att idrott och föreningsliv är viktigt? Ser du samverkan som en möjlighet att nå målen? Är du en van chef och ledare? Då kan det här vara något för dig!
 
RF-SISU Gävleborg genomförde årsstämma 6 april. Under mötet, som var digitalt, blickade vi tillbaka på två lite annorlunda verksamhetsår, präglade av pandemin. Thomas Nylund omvaldes som ordförande, men på några av styrelseposterna ser vi nya namn.
 
Mer än varannan idrottsförening är orolig för framtiden och för det tapp av medlemmar, ledare och tränare som skett under två år med corona. Störst är oron för att tappa tonåringar. Idrottsföreningarna är även bekymrade för ekonomin.
 
Med Knattefesten och spelformen "pond-hockey" skapar Strömsbro IF en idrottsmiljö där barn deltar efter egen förmåga, där alla får spela mycket ishockey och där inte bara de mest givna poänggörarna får känna målglädjen.
 
Under den nationella "Vaccinationsveckan" görs insatser för att få så många som möjligt att vaccinera sig mot covid-19. Se till att du och din förening också "Tar den för laget"! och hjälp till att sprida budskapet.
 
För att svensk idrott ska kunna nå visionen att vara bäst i världen behöver vi bedriva verksamhet på barns och ungas villkor. Ett steg i det arbetet är de nya riktlinjerna för barn- och ungdomsidrott.
 
Kampsport kan vara ett bra val för den som har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Gävle Judo Club bestämde sig för att utveckla det spåret och utbilda alla sina gruppledare för att starta en NPF-grupp där alla ska kunna växa av sin träning.
 
När styrelsen i CK Granit samlas för att prata föreningsutveckling finns alltid idéer att ta tag i. Ett led i att nå fler är att ordna prova-på-verksamhet för personer med funktionsnedsättning och andra som vill testa att ta "stickan" till hjälp.
 
Nu behöver vi kraftsamla tillsammans. De kommande åren är mycket viktiga i arbetet för idrottsföreningarnas överlevnad och en jämlik folkhälsa. Vår ordförande och distriktsidrottschef lyfter två viktiga frågor på debattplats.
 
RF-SISU Gävleborg startar nu pilotprojektet De Unga – Framtidens Förening, för att undersöka hur ett ansträngt föreningsliv i en stadsdel med särskilda utmaningar kan få en nytändning genom att sätta ungdomarnas röster i fokus.
 
Hur har er förening påverkats av pandemin? Riksidrottsförbundet har skickat enkäten "Två år med Corona" till er förening. Vi hoppas att ni vill bidra med er förenings perspektiv. Enkäten har fasta svarsalternativ och tar ca 10 minuter att fylla i.
 
Är det dags att planera föreningens årsmöte? Men hur ska man tänka när pandemin på nytt försvårar möjligheterna att genomföra ett traditionellt fysiskt möte? Här finns råd och tips att hämta för den som vill ha lite vägledning.
 
En maxgräns på 500 åskådare kommer att införas för match och tävling inomhus, och avrådan att delta i läger eller cuper förlängs åtminstone januari ut. Det var några av de besked som regeringen och Folkhälsomyndigheten gav vid en presskonferens...
 
12

Logga 1935

Besök oss på Facebook

REA PÅ SPORTKLÄDER I NONAME:s OUTLET
Ange kod 12014 för att stödja Vallsta SK och få extra rabatt.

 

Gräsroten

Postadress:
Vallsta SK
Co/ K Svedlund, Parten 1521
82167 Vallsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kenneth.svedlund@run...

Se all info