Hoppa till sidans innehåll

Historik


1960-talet

 

Vänersborgs Vattenskidklubb klubben bildades 1960-08-29 på Backs konditori på Edsvägen i Vänersborg. Till en början åktes det vattenskidor på Vassbotten, Vassändaviken därefter flyttade man till Skaven. Ett par år senare flyttade man till Lillesjön där man hållt till sedan dess.

 

1966: Klubben står som värd för Svenskt Mästerskap, ett inte helt problemfritt arrangemang då båten exploderade bara dagarna innan tävling. En ny fick ordnas fram kvickt. En båt beställdes från Österrike men det var problem, SJ körde den felaktigt till någon liten ort i Skåne och det blev kris. Gösta Karlsson fick SJ till att transportera med lastbil till Vänersborg. Detta var två dagar innan SM. Båten var av märket Boesch. Natten fick spenderas med att köra in båten och motorn inför tävlingen. Ryktet säger att båten lever som en eka idag och det som är kvar är det som är från vattenlinjen och neråt (vilket inte kunde brinna)

1968: VVSK arrangerar Nordiska Mästerskapen, en tävling som för övrigt invigdes av Margareta Arvidsson, Miss Universum två år tidigare.

 

1970-talet

 

- Europa Cup anordnades 72 vid Lillesjön

 

1980-talet

 

1983: Vattenskidklubben är medarrangör vid VM, och bidrar med tävlingsledaren Börje Broström. Noterbart är att det hopp som i dag ligger i Lillesjön är det som användes då. Till dagens jubileum kommer även Kent Svensson och Janne Johansson, två profiler som var med och startade klubben.

 

1990-talet

 

2000-talet

 

2010-talet

Uppdaterad: 24 JAN 2012 22:56 Skribent: Tobias Aderum

Postadress:
Vänersborgs VSK - Vattenskidor och Wakeboard
Patrik Storm, Relingsgatan 2
46255 Vänersborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info