Hoppa till sidans innehåll

Barn- och ungdomsträningarna återupptas

22 JAN 2021 17:02
Regeringen rekommenderar att all offentlig verksamhet som inte är nödvändig hålls stängd. Undantag gäller för idrottsträningar för barn och ungdomar födda 2002 och senare, vilka nu får träna både inomhus och utomhus.
 • Uppdaterad: 05 FEB 2021 16:45

Från och med måndag den 25 januari återgick vi till att hålla träning för våra grupper 2013/14, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007 och 2006 som vi gjorde innan juluppehållet. Det är samma träningstider och idrottshallar som i höstas som gäller, se under de olika flikarna i toppmenyn eller klicka på länkarna, för att läsa mer vad som gäller för de olika åldersgrupperna. 

Från och med måndag 8 februari återgick även vårt unga damlag till att träna, efter regeringens besked om att även 02-04:or nu undantas från restriktionerna.

Cuper eller turneringar bör enligt Folkhälsomyndigheten undvikas helt även för barn födda 2005 eller senare. Folkhälsomyndigheten anser inte heller att organiserat seriespel med regelbundna matcher eller tävlingar bör genomföras. Alla våra cuper och seriespelet för damlaget är därför fortsatt pausade.

Volleybompan fortsätter vara pausad då vi inte kan genomföra den utan att barnens föräldrar är närvarande. Motionsvolleyn för herrar kan vi inte heller öppna upp med gällande åldersrestriktioner. Personer födda 2001 och tidigare ska fortsatt undvika att träna i större grupper och om möjligt träna utomhus.

Detta gäller till 21 februari eventuellt längre beroende på smittspridningsläget.

Vi påminner om våra råd från tidigare samt förtydligar ytterligare om hämtning/lämning:

 • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i träning alls utan stanna hemma. Insjuknar man under träning ska man avbryta direkt.
 • På våra idrottshallar finns bra möjligheter till att hålla god handhygien! Tvätta händerna noga när ni kommer och går! 
 • Byt om hemma innan träning. Omklädningsrummen är fortsatt öppna men endast för tillgång till toalett och möjlighet att tvätta händer, ej för ombyte och dusch. Ta av ytterskorna innanför ytterdörren. Ytterkläder tas med och läggs längs väggarna inne i själva idrottshallen.
 • Dela inte vattenflaskor
 • Vuxna och andra familjemedlemmar (som inte är delaktiga i att leda träning) får inte överhuvudtaget komma in i idrottshallarna vid hämtning/lämning. 
 • Försök att komma och gå så snabbt som möjligt till och från träning för att undvika trängsel med nästa träningsgrupp.
 • För de som tränar i Hammarhallen anvisar vi till olika entréer för att undvika möten över träningsgruppsgränser.
 • För att undvika olyckor utanför hallarna vill vi att ni parkerar er bil på avsedda parkeringar och antingen väntar på ert barn i bilen eller går till entrén och väntar utomhus.
 • Res till och från aktiviteten individuellt - undvik samåkning med andra
 • Den/de som känner sig oroliga kan givetvis avstå från träning.

Länkar till mer information:

Folkhälsomyndighetens Information till idrottsföreningar och träningsanläggningar om covid-19 (där finns även information om den enskilda individens ansvar)

Riksidrottsförbundets FAQ "Vanliga frågor om coronavirus och idrott".

Vännäs kommuns coronainformation

Skribent: Malin Karlsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners:

 

Klubbpartners och övriga sponsorer

 

What do you want to do ?
New mail

 

What do you want to do ?
New mail

Postadress:
Vännäs VK - Volleyboll
c/o Malin Karlsson, Fällforsvägen 71
91134 Vännäs

Kontakt:
Tel: 0702019992, 0702298205
E-post: This is a mailto link

Se all info

What do you want to do ?
New mail