Hoppa till sidans innehåll

Inställda matcher och träningar – nya lokala allmänna råd

10 NOV 2020 15:24
Med anledning av de nya lokala allmänna råden som trätt i kraft i Västerbottens län pausas omedelbart träningarna för damlaget, motionsvolley herrar samt Volleybompa. De gäller från 10 november till 8 december och kan komma att förlängas.
  • Uppdaterad: 22 JAN 2021 16:59

Vi tycker förstås att detta är väldigt tråkigt men följer givetvis de rekommendationer som ges med anledning av den nu hastigt ökande smittspridningen av Covid-19-viruset. De nya restriktionerna innebär även att samtliga våra lags seriematcher, träningsmatcher och cuper under den här perioden tyvärr också ställs in alternativt skjuts upp. Vi hade även planerat att hålla årsmöte i november men det avvaktar vi med.

Läs om vad de nya restriktionerna innebär i sin helhet på:

Region Västerbottens hemsida  samt

RF-SISU-Västerbottens webbplats och vi rekommenderar även alla att kolla på dessa mycket informativa youtubeklipp:

  • Spridningen av covid-19 ökar. Lokala allmänna råd gäller i Västerbotten från 10 november.  Här förtydligar Niclas Bromark, vad detta innebär för idrottsrörelsen i Västerbotten. 
  • Onsdag 11 november samlade RF-SISU tillsammans med Region Västerbotten och Länsstyrelsen stora delar av idrotten till ett informationsmöte, för att förtydliga hur de skärpta lokala råden med anledning av coronaviruset påverkar idrotten. Här finns chansen att se mötet i efterhand, där bland annat smittskyddsläkare Stephan Stenmark ger sin syn och svarar på idrottens frågor (se Stephan från 18 minuter in i inspelningen).

Våra träningsgrupper för barn och ungdomar (födda 2005 och senare) fortsätter att träna på ordinarie tider.

På folkhälsomyndighetens sida "Detta innebär lokala allmänna råd" står detta om just träning för barn och unga:

För barn och unga är idrott viktigt. Eftersom barn och ungas påverkan på smittspridningen är låg kan de fortsätta träna sin idrott. Det är dock viktigt att man undviker onödiga fysiska kontakter och att dela vattenflaskor och skydd. Det är också bra om medföljande vuxna endast hämtar och lämnar barnet vid träningen så att nya kontakter undviks.

Volleybompan ställs in då vi inte kan genomföra den utan att barnens föräldrar är närvarande. Vi påminner för övriga grupper om våra råd från tidigare samt lägger till förtydligandet om hämtning/lämning:

  • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i träning alls utan stanna hemma. Insjuknar man under träning ska man avbryta direkt.
  • På våra idrottshallar finns bra möjligheter till att hålla god handhygien! Tvätta händerna noga när ni kommer och går!
  • Minska moment med närkontakt, gör andra övningar istället.
  • Byt om hemma före och efter träning
  • Dela inte vattenflaskor
  • Vuxna och andra familjemedlemmar (som inte är delaktiga i att leda träning) bör undvika att överhuvudtaget komma in i idrottshallarna vid hämtning/lämning. 
  • Den/de som känner sig oroliga kan givetvis avstå från träning.

Ta hand om er och håll distansen så hoppas vi på mer normala tider snart igen!

/Ordförande Malin Karlsson

Skribent: Malin Karlsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners:

 

Klubbpartners och övriga sponsorer

 

What do you want to do ?
New mail

 

What do you want to do ?
New mail

Postadress:
Vännäs VK - Volleyboll
c/o Malin Karlsson, Fällforsvägen 71
91134 Vännäs

Kontakt:
Tel: 0702019992, 0702298205
E-post: This is a mailto link

Se all info

What do you want to do ?
New mail