Hoppa till sidans innehåll

Ungdomar från hela Norrland spelar Gamen Games 23-24 mars

21 MAR 2019 08:40
Vännäs volleybollklubb anordnar till helgen Gamen Games – Norrlands största ungdomsvolleybollturnering – där 36 lag kommer att kämpa om pokalerna. I år är rekordmånga lag anmälda i klassen Ungdom 17.
  • Skapad: 21 MAR 2019 08:40

–  På Gamen Games 2013 huserade Vännäs och Gamen Games alla åldersklasser från Kidsvolley till ungdom, 6 till 16 år. Då kändes det att vi låg på absolut maxkapacitet. Vår klubb och kommunens hallutrymmen klarade då inte mer och Stöcke IF, på den tiden en nystartad volleybollklubb i Umeå, tog till vår stora glädje över att arrangera säsongsavslutningen för de allra yngsta i Kidsvolley. Sedan dess har Stöckecupen och Dragonhallarna fått ta över allt fler av de yngre åldersklasserna och rent ärligt kan vi nog inte titulera Gamen Games som Norrlands största volleybollturnering längre men vi är fortfarande den enda som erbjuder det där lilla extra med övernattning, matservering och kvällsnöje,  säger Malin Karlsson, ordförande i Vännäs volleybollklubb.

Spelarna i årets Gamen Games är i åldrarna 12 till 15 år och lagen kommer från elva föreningar i norra Sverige; Glommersträsk/Lappträsk IF, Skellefteå VK, Malå IF, Norsjö Volley, Vännäs VK, Holmsunds Frisksportarklubb, Stöcke IF, KFUM Umeå, KFUM Berghem, Härnösands VK och Stenstaden VBK i Sundsvall.

Det blir två spelintensiva dagar med omkring 180 matcher, i samtliga tre idrottshallar i Vännäs och Vännäsby. Hela 15 lag är anmälda i klassen Ungdom 17.

I år är det 27:e året i rad som tävlingen genomförs.

–Anledningen till att vi ihärdigt fortsätter med arrangemanget är den uppenbarliga volleybollglädje som det ger oss i hemmaklubben och alla deltagarna. Helgen ger onekligen långlivade volleybollminnen för alla inblandade. Det syns när stjärnspelare på landslagsnivå ska dela foton och minnen från uppväxtåren men även på alla oss som inte nådde den nivån men som bara älskar volleyboll. Gamen Games svetsar oss samman på många nivåer. I kök och kiosker möts hårt jobbande VVK-föräldrar över laggränser vilket i sin tur ger alla spelarna och ledarna mer tid än vanligt till att lära känna varandra, säger Malin Karlsson.

Hur ser framtiden ut för Norrländsk volleyboll?

– Barn- och ungdomsverksamheten fortsätter på en stabil och hög nivå. Den medvetna och långsiktiga satsningen på bredd bland ungdomarna har gett en explosionsartad utveckling av klubbar med lag i seriespel, säger Krister Andersson, tävlingsansvarig för Gamen Games.

 

För mer information, kontakta gärna:

Malin Karlsson, ordförande Vännäs volleybollklubb, VVK

Telefon: 070-201 99 92

Skribent: Ingrid Söderbergh
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners:

Postadress:
Vännäs VK - Volleyboll
c/o Malin Karlsson, Fällforsvägen 71
91134 Vännäs

Kontakt:
Tel: 0702019992, 0702298205
E-post: This is a mailto link

Se all info