Hoppa till sidans innehåll

Utvecklande helg för idrottsledaren Susanna

14 OKT 2019 19:22
Under en helg i september fick ett stort gäng handplockade tjejer och killar från hela Norrland chans att delta i Ledarcamp på Norrbyskär för att utbyta erfarenheter och utvecklas som idrottsledare. Från Vännäs Volleybollklubb deltog Susanna Nyman.
  • Uppdaterad: 14 OKT 2019 19:22

–Det var en fantastisk rolig helg som jag kommer bära med mig länge, väldigt lärorikt och utvecklande, säger Susanna Nyman.

På Ledarcamp Norrbyskär samlades sammanlagt närmare 70 unga ledare mellan 18-25 år från Västerbotten, Norrbotten, Västernorrland och Jämtland-Härjedalen.

 – Från just volleybollen var det jag och en ungdomsledare från Skellefteå annars var det väldigt olika sporter representerade, allt från fotboll, handboll och hockey till fäktning, gymnastik och konståkning, säger Susanna Nyman.

Helgen bjöd bland annat på tre föreläsningar, den första hölls av Folksam där föreläsaren pratade om knäkontroll och hur viktig rollen som ledare är. Sen fick ungdomarna höra Peter Rung föreläsa om #insidanboxen om bland annat machokultur och den sista föreläsningen handlade om rörelserikedom där Ida och Grim berättade om vad begreppet innebär och även visade hur man kan använda det i praktiken.

 – Sen fick göra lära känna-lekar, men vi fick också  testa på en massa aktiviteter såsom drickabacksklättring, som går ut på att stapla så många drickabackar som möjligt på varandra, klättra på klättervägg och klättra upp samt hoppa ned från en pelare. Vi hade också tid att bara sitta och diskutera och lära känna varandra bättre och dela erfarenheter. 

 

Det var i somras som Susanna Nyman fick ett telefonsamtal där hon fick veta att hon hade blivit uttagen till lägret och då fick hon också veta att det var VVK:s ordförande Malin Karlsson som hade nominerat henne.

 – Jag hade ingen aning om att hon hade gjort det så jag blev jätteglad och förvånad när jag fick samtalet!

 Susanna Nyman själv började träna volleyboll när hon var i sjuårsåldern så i ungefär elva år har hon hållit på med idrotten. Hon har varit volleybolltränare de senaste sex åren. 

 Vad är det som gör att du tycker om att vara ledare?

 – Att vara ledare är höjdpunkten på veckan, att komma till träningen och mötas av barnens glädje är det bästa som finns. Det är också inspirerande att se hur spelarna utvecklas från träning till träning men jag märker också att dom lär mig lika mycket som jag lär dom. Bra egenskaper hos en tränare tycker jag är att vara lyhörd och fokusera på att se alla spelarna och hela tiden lyssna på dom.

 Vilka är dina idrottsmål i framtiden?

– Jag hoppas på att hålla mig aktiv så länge som möjligt. När det kommer till volleyboll fokuserar jag mycket på ledarrollen just nu. Jag har tagit en paus som spelare och lägger allt fokus på att vara tränare men hoppas på att hitta tillbaka som spelare snart.

 
Text: Ingrid Söderbergh

 

Skribent: Ingrid Söderbergh
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners:

 

Klubbpartners och övriga sponsorer

 

What do you want to do ?
New mail

Postadress:
Vännäs VK - Volleyboll
c/o Malin Karlsson, Fällforsvägen 71
91134 Vännäs

Kontakt:
Tel: 0702019992, 0702298205
E-post: This is a mailto link

Se all info