Hoppa till sidans innehåll

Vår syn på vår sport


Volleyboll är unik som lagsport. De höga krav som ställs på samarbete och samspel sätter laget i fokus. Inte ens den största stjärnan har betydelse om inte samspelet mellan lagkamraterna fungerar. Regelverket där spelarna roterar gör dessutom att alla spelare måste behärska alla positioner och alla moment i spelet. Det snabba och intensiva spelet gör också att alla spelare hela tiden är inblandade i spelets alla delar.

De fysiska krav som ställs på en volleybollspelare då det gäller styrka, spänst och smidighet kräver en mycket mångsidig och individuellt anpassad träning. Med spelarnas mognad får taktiken en allt större roll och spelet utvecklas med dimensioner som ger obegränsade utmaningar. 

Volleybollens struktur med korta pauser i det intensiva spelet ger möjlighet till taktiska förändringar i princip mellan varje boll. Att agera och reagera på motståndarnas förändringar kräver stor kreativitet och spelförståelse. I matchens hetaste moment, precis då anfallaren ska försöka överlista det försvarande laget, sätts spelarens kyla och mentala styrka på prov. Att våga anta utmaningen. Att våga vinna, och att våga riskera att förlora är en konst som vi utvecklar tillsammans.

För i volleyboll så vinner vi tillsammans, och förlorar tillsammans. Det går inte på något annat sätt.

Uppdaterad: 21 NOV 2018 19:22 Skribent: Krister Andersson

Klubblogotyp

Huvudpartners:

 

Klubbpartners:

 

What do you want to do ?
New mail

 

What do you want to do ?
New mail

Postadress:
Vännäs VK - Volleyboll
c/o Malin Karlsson, Fällforsvägen 71
91134 Vännäs

Kontakt:
Tel: 0702019992, 0702298205
E-post: This is a mailto link

Se all info

What do you want to do ?
New mail