Hoppa till sidans innehåll

Volleyboll i olika åldrar


Volleyboll är en sport som ställer höga krav på motorisk färdighet, fysik, taktiskt kunnande och mental förmåga. Utifrån denna insikt har vi rimliga förväntningar på våra utövare beroende på ålder och mognad. Vi lägger upp vår verksamhet utifrån vår spelarutvecklingsplan. De olika spelformerna är anpassade till barns och ungdomars utveckling.

6-9 år gammal spelar du Kidsvolley.

Här ligger fokus på att spelaren utvecklar en positiv känsla för fysisk aktivitet i allmänhet och volleyboll i synnerhet.

10-14 år gammal spelar du Volleyboll fyrmanna.

Här ligger fokus på att spelaren lär sig ta ansvar för sig själv och sina medspelare.

14 år och äldre spelar du Volleyboll.

Ungdomar 14-15 år

Här ligger fokus på träningens betydelse för lagets och individens utveckling. Spelarens ambition och träningsvilja ska ha betydelse för deltagande i match. Att sätta upp mål för laget och sig själv är en del av utvecklingen.

Ungdomar 16 år och äldre

Från och med gymnasieåldern är det viktigt att spelaren och laget får bästa möjliga förutsättningar att nå så långt som möjligt inom sin idrott. En seriös och ambitiös inställning till idrottandet eftersträvas. Laget och ledarna bestämmer tillsammans utifrån målsättningarna i vilken utsträckning ”toppning” är lämpligt.

Uppdaterad: 23 NOV 2018 09:40 Skribent: Krister Andersson

Postadress:
Vännäs VK - Volleyboll
c/o Malin Karlsson, Fällforsvägen 71
91134 Vännäs

Kontakt:
Tel: 0702019992, 0702298205
E-post: This is a mailto link

Se all info

What do you want to do ?
New mail