Hoppa till sidans innehåll

Shysst spel hos Varbergs GIF Friidrott

02 JUN 2022 22:11
Varbergs Friidrott värnar om barns rätt till en trygg idrottsmiljö och som ett led i detta bjuder vi in organisationen Schysst spel.Vi ser gärna att alla barn i åldrarna 7-11 år medverkar vid detta tillfälle–måndagen 13/6 respektive tisdagen 14/6.
  • Uppdaterad: 02 JUN 2022 22:11

Syftet med Schysst Spel är att stärka barns kunskap om kroppslig integritet och samtycke, genom workshops, för att tidigt rusta barn med ord och förståelse för att kunna säga ifrån och säga till om någon, vuxen eller annat barn, är gränsöverskridande eller inkräktar på deras kroppsliga integritet.
Projektet riktar sig till barn i åldrarna 7–11 år och grundar sig på evidensbaserad forskning för att förhindra sexuella övergrepp inom idrotten och utgår från workshops
På workshoparna får barnen prata och lära sig om värderingar hur man är en schysst kompis och normer, kroppen, privata kroppsdelar, samtycke - hur man får och ger samtycke, hur man sätter gränser och respekteras andras gränser, vad man ska göra om någon inte respekterar ens gränser, bra och dåliga hemligheter och faror och övergrepp på nätet (grooming).
Under workshoparna uppmuntrar vi till dialog och samtal genom att blanda anekdoter, fakta med övningar och lek. För många barn är workshopen troligen enda tillfället att få prata om dessa frågor öppet med en vuxen. Varje workshop avslutas med en tipsrunda och diplomutdelning. Diplomen sammanfattar det som barnen har fått lära sig, som barnen kan vara stolta över och visa upp hemma. Läs även mer på https://treskablinoll.nu/

Skribent: Styrelsen
 

Tävlingsresultat:

Välkommen 13-14 aug 2022

 

Välkommen tillbaka inomhussäsongen 2022/2023

 
 

Tack för i år!
Välkommen tillgaka 2023
kontakt: This is a mailto link
 
 

Inomhus-DM
för Västsvenska distriktet
Ställs in 8-9 jan 2022 och kommer ev att genomföras vid senare tillfälle

 


 

 
       SPONSORER OCH SAMARBETSPARTNERS
 
   
 
image6k88.png
 

 

 
   
 
     
 
 

  
 
 
 
Postadress:
Varbergs GIF Friidrottsförening - Friidrott
Danska vägen 15
43251 Varberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: friidrott@varbergsgi...

Se all info