Hoppa till sidans innehåll

Ett äkta Varbergslag


Söndagen den 16 december år 2007 bildades Varbergs GIF Fotboll. Omedelbart ansökte den nya föreningen om att få bli medlem i Varbergs GIF Idrottsallians, dit även föreningarna för friidrott och gymnastik hör.

Varbergs GIF Fotboll bär Gifs långvariga fotbollstradition i Varberg - som ett äkta Varbergslag.

Den första fotbollsmatchen i Sverige spelades i maj 1892 på Heden i Göteborg mellan Örgryte IS och IS Lyckans Soldater! Ungefär tio år senare väcktes fotbollsintresset i Varberg. Staden utgjordes av kvarteren inom och alldeles utanför vallgatorna, samt Platsarna, d v s "det gamla goda Varberg". Där bildades i maj 1905 Varbergs Gymnastik- och Idrottsförening. Fotbollen stod redan från början i centrum för verksamheten, som även omfattade allmän idrott och gymnastik. Därifrån växte fotbollsintresset i Varberg lavinartat. Att VGIF var Varbergslaget manifesterades tydligt i de tidiga klubbmärkena formade som sköldar med symbolerna från Varbergs stadsvapen i. Det första är ett riktigt smycke med bokstäver och symboler i relief!

      

Något av det som hände därefter står att läsa under fliken "Historik"?

Efter några år bildade Varbergs GIF sektioner och fotbollsverkamheten fördes till "fotbollssektionen". Nästa organisatoriska steg togs 1995 då Varbergs GIFs sektioner blev självständiga juridiska föreningar, som tillsammans bildar föreningen Varbergs GIF Idrottsallians. Fotbollsföreningen fick namnet Varbergs GIF Fotbollsförening. Efter att denna tvingats i konkurs 2007 övertogs i stort sett hela fotbollsverksamheten omedelbart av den nybildade föreningen Varbergs GIF Fotboll.

Vårt representationslag, som den säsongen så när kvalat sig upp till division tre, tvingades börja om längst ner i seriesystemet. För att använda två klyschor knöt vi verkligen händerna i fickorna och bestämde oss för att ingen minsann sätter sig på oss ostraffat. Och vi började klättra!

Detta sker i en tid då Varberg är betydligt mer än just innerstaden. Fotbollsintresset är stort och antalet fotbollsföreningar är många.

Som ett äkta Varbergslag välkomnar Varbergs GIF Fotboll ungdomar från alla delar av kommunen och har som ett mål att seniortruppen till mycket stor del skall utgöras av varbergsungdomar – spelare som skolats inom den egna verksamheten eller spelare som söker sig till vår verksamhet.

Uppdaterad: 21 APR 2017 16:22

Postadress:
Varbergs GIF Fotboll - Fotboll
Danska vägen 15
43251 Varberg

Besöksadress:
Danska vägen 15
43251 Varberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: fotboll@varbergsgif....

Se all info