Hoppa till sidans innehåll

 

Vi har flyttat vår hemsida till

www.gymnastik.varbergsgif.se

 

Tävling


TÄVLINGSGYMNASTIKEN I VARBERGS GIF GF

Presentation
En målinriktad träning i volter på matta, fristående(rörelsekombination till musik), hopp på trampett.
Träningen innehåller mycket styrke- och rörlighetsträning, vilket gör gymnasten stark, smidig, välkoordinerad och ger en god kroppskontroll.

Truppen
Ett lag bestående av 6-16 gymnaster, gör uppvisningar och tävlar 2-8 ggr/år i distrikt och på riksnivå.

Detta innebär det bla att gå i tävlingsgrupp:
Målinriktad träning 2-4 gånger i veckan beroende på ålder
• 2-6 tävlingar per år
Helgträning

I tävlingsgrupperna bedrivs målinriktad, tävlingsanpassad träning som kräver att gymnasten vill satsa lite extra på gymnastiken, dock ingen stenhård elitträning. Vi värderar social samvaro högt och det allra viktigaste är att gymnasterna har roligt tillsammans.

Följande krav ställs på tävlingsgymnasterna:
Seriöst deltagande och ambitiös träning
Att föräldrar deltar i funkt

Föräldragruppen
Föräldragruppens uppgift är att underlätta för tränarna som redan har mycket att tänka på vid arrangemang. Det är obligatoriskt att ingå i föräldragruppen och att gå på de möten man blir kallad till.

Föreningskläder
Gymnaster i trupperna bör beställa föreningens tävlings overall när inköp görs.

Vid tävling eller uppvisning skall våran föreningsoverall samt tävlingsdräkt (lånas ut av föreningen och lämnas tillbaka veckan efter tvättad, handtvätt!) bäras.


Tävling
På distrikts tävlingar får alla gymnaster delta i något element.

På rikstävlingar gäller att man tävlar för att vinna och att därför endast de 8 bästa i respektive gren får delta. Om föreningen har många gymnaster jobbar vi med 2 lag. Inför varje tävling avgör ledarna vilka gymnaster som är mogna att delta på respektive redskap.


Kostnader
Terminsavgift, vars storlek bestäms av antalet träningstimmar. Tävlingslicens

I samband med tävling står föreningen för start och anmälningsavgifter, gymnasten för mat och logi.
Under sommaren ordnas läger, vart och hur långa beror på gymnasternas ålder. Det är önskvärt att tävlingsgymnaster deltager under denna mycket populära aktivitet.


Tränare/Ledare
Tränaruppdraget är ideellt, och våra duktiga ledare kombinerar sitt tränar uppdrag med skola/utbildning, arbete och familj. Ledarnas behov av föräldraengagemang är stort. Ett bra tips är att lämna och hämta inne i hallen i stället för på parkeringen. Det skapar kontinuerlig kontakt med ledarna.

Samtliga huvudledare i tävlingsgrupperna har genomgått Svenska Gymnastikförbundets baskurs. Vidareutbildning sker kontinuerligt. Varbergs GIF Gymnastikförening jobbar aktivt för att rekrytera våra äldre tävlingsgymnaster till ledare och tränare. Den erfarenhet de bär med sig, i kombination med utbildningar som föreningen och Svenska Gymnastikförbundet erbjuder är en ovärderlig kombination för oss.

Vi välkomnar även starkt föräldrar som vill engagera sig i sina barns träning genom att ställa upp som tränare/ledare i respektive trupp.
Dessa får då den utbildning de önskar.

Påpekas bör att om föräldrar upplever problem i anknytning till gymnastens träning är det viktigt att omgående diskutera detta med tränaren.

Uppdaterad: 04 APR 2017 12:00 Skribent: Maria Johansson
Stöd vårt arrangemang
 
 

Postadress:
Varbergs GIF GF - Gymnastik
Danska vägen 15
43251 Varberg

Kontakt:
Tel: 034014848
E-post: This is a mailto link