Hoppa till sidans innehåll

Utrustning


Skridskor

Konståkning är en krävande sport och då gäller det att skridskorna är stabila och bra för fötterna. För att underlätta åkningen är det viktigt att ha så kallade ”riktiga” konståkningsskridskor. Genom att använda riktiga konståkningsskridskor får barnens fötter och vrister ett mycket bra stöd som både underlättar för åkningen och fötterna. Dessa skridskor är bättre och mer uppbyggda än andra skridskor som man t ex hittar i sportaffärer. Riktiga konståkningsskridskor är byggda på ett sätt som skapar hög stabilitet, vilket kommer underlätta radikalt för barnens åkande och utveckling. Graaf, Risport, Edea, Jackson och Wifa Prima är några exempel på bra och riktiga konståkningsskridskor. Skridskor som dessa har även en annan skena som kräver speciell slipning. Denna skena och speciella slipning gör det möjligt att göra olika vändningar, formationer, piruetter och hopp mm på isen.

 

Hjälm

Alla åkare som inte tagit tredje märket ska bära hjälm vid varje träning. Hjälmen skall vara en godkänd skidhjälm eller hockeyhjälm. Cykelhjälm godkännes ej.

 

Klädsel

Åtsittande tights/byxor/kjol/tröja i mjukt material. Fingervantar. Håret ska vara uppsatt!

 

Inköpsställen

Samarbetspartners

Vi samarbetar med Sport with Success vilket innebär att våra medlemmar får 15% rabatt när ni handlar skridskor hos Sport with Success (känga och skena). 

För att ta del av rabatten behöver du en klubbkod. Denna skickas ut i kallelsen inför varje säsong. Behöver du klubbkoden, eller har tappat bort den, hör av dig till This is a mailto link. Sport with Success håller till på Jakobsdalsgatan 5 i hjärtat av Göteborg. 

 

Övriga inköpsställen

Här nedan hittar ni en lista på andra köpställen:

 

Uppdaterad: 22 AUG 2018 13:27

Följ oss 

   

 

 

Våra sponsorer

 

Stöd Varbergs
Konståkningsklubb
Swish 123 146 49 81
Bankgiro 5015-3774

 

Postadress:
Varbergs Konståkningsklubb - Konståkning
Västra Vallgatan 35, Post-Box Office 29
43241 Varberg

Besöksadress:
Simhallsgatan 5
43232 Varberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info