Hoppa till sidans innehåll

Tävling 2018


Motocrossåret 2018 avslutades i Varberg
Motocross-SM 2018 blev mycket bra och spännande med sju duktiga arrangörer.
Årets mästare blev Filip "Fillibang" Bengtsson, Ken Bengtsson, Natalie Kane och Arvid Lüning.

Som krona på verket blev efterföljande bankett superlyckad i spegelsalen på Varbergs stadshotell. Utsedd till årets rookie blev SMK Dalas Isak Gifting i MX2, Mockfjärds Julia Svan i MX Women och Anderslövs Liam Hanström i 125-U17. 

Annebergsbanan var verkligen fin trots det stundtals orkanliknande regn och vindar som passerade. Den var kanske i enklaste laget och det blev därmed otroligt snabb körning

SM-avslutningen körs enbart en dag, utan kval och med två heat. Fillibang kontrollerade MX1 med två klara segrar. Spänningen var om vem som skulle ta bronsmedaljen, Oskar Olsson och Jimmy Wicksell hade lika poäng inför. Det blev Oskar som båda andraplatserna med Jimmy bakom.

Redan klara silvermedaljören Jesper Jönsson hade ingen toppdag, utan blev sjua i första heatet och tekniska problem i andra. Hemmaföraren Rasmus Sjöberg blev totalfyra före Tibros Niklas Gustavsson och Helsingborgs Jonathan Bengtsson.

I MX2 svarade Pontus Jönsson för en riktig fullträff och ledde båda heaten från start till mål. Danne Karlsson blev totaltvåa och avancerade upp till fyra i mästerskapet efter en ryggskada i början av säsongen.

Ken Bengtsson vårdade sin SM-ledning smart och blev totaltrea, därmed blev det trippel Husqvarna på prispallen. Fjärdeplacerade Anton Gole tog dock bronsmedaljen på sin Yamaha.

Nordirländskan Natalie Kane missade att vinna alla heat i MX Women, sedan hon råkade ut för ett teknisk missöde i andra heatet. Först var hon med i en startkrasch och var uppe som tvåa när detta hände.

14-åriga Matilda Huss tog starten och till sin egna förvånad blev hon aldrig passerad av Kane, utan gick mot sitt livs seger. Huss blev därmed den yngsta genom tiderna med att vinna ett SM-heat och en deltävling.

Även i MX Women blev det trippel Husqvarna på pallen, när AMF Årsundas Olivia Roxtorp blev tvåa före klubbkompisen Lisa Armandt. Bronsmedaljen bakom kane och Huss tog Husqvarnas Ida Djärf Björklund, som kraschade och tvingades utgå från andra heatet.

I 125-U17 var SM-ledaren Arvid Lüning helt inställd på att säkra guldet och blev totalsjua. Hemmaföraren Emil Jönrup svarade för en suverän dubbelseger och tog SM-silvret före Hallandias Leopold Ambjörnsson, som var nia denna dag.

Totaltvåa i Varberg blev Gävles André Högberg som gjorde sitt livs körning på 125an, tidigare i år har han bäst lyckats i MX2. Liam Hanström slutade tvåa i tävlingen före mästaren i MX2-U19, Max Pålsson från Landskrona.

Resultat hittar ni här

Uppdaterad: 18 SEP 2018 19:11
Epost: This is a mailto link

Stötta klubben vid spel på svenska spel

Våra Sponsorer 

VBG_bank

stahlhyr

Derome byggvaror

 

Marcusson & Jönrup Entreprenad AB

Ring oss för mer information

Magnus: 070-3775913

Stefan: 070-3775912

Peab

Kärcher logo, kärcher

 Sandå Varberg 

 A

 

Midroc Electro

Varbergsortens el

ICA Kvantum Logotyp

Göteborgs Industritjänst AB

Krockskada lämna bilen till 

Varbergs Bil och Mc Skador AB

Service på bilen kör till

TG Bilservice HB

 

 

Turessons Bygg

Delta logga

NBAB Bygg

Happy homes

Frillesås mur & puts

Gullbergs Plåtslageri

karlsson dahl

falkenbergs_haltagning

logo visab

Postadress:
Varbergs MK
Kroksbergsvägen 1a
43292 Varberg

Besöksadress:
Kroksbergsvägen 1a
43292 Varberg

Kontakt:
Tel: +46340621094
Fax: +46340621094
E-post: This is a mailto link

Se all info