Hoppa till sidans innehåll

Läger och klubbresor


Läger:

På hösten, innan snösäsongen drar igång, har vi minst ett eget hemmaläger under en helg. I slutet på november eller i början på december försöker vi att få till ett snöläger. Platsen för lägret beror på grupp och snötillgång. 

 

Klubbresor:

Under tävlingssäsongen kommer två klubbresor att genomföras där gemensam övernattning bokas. Det blir den 19-20 januari i Sollefteå och preliminärt den 16-17 mars i Sundsvall. Mer info kommer senare.

Att tänka på vid tävling:

1)    Kolla startlistan för tävlingen för att få rätt starttid. Startlistan finner du på samma ställer som du gjorde anmälan eller på arrangerande klubbs hemsida. Hör av dig till tränarna om du inte hittar.

2)    Om möjligt, valla skidorna i förväg om barnen inte åker på vallningsfria skidor. Vallatips kommer att komma via sms från vallaansvarig ungdom.

3)    Kom till tävlingen ca 1-1,5 timme före start för att låta barnen provåka banan innan tävling, eventuellt bättra på fästet och värma upp innan tävling. På de flesta tävlingar kommer tränare att finnas på plats och vi hjälps åt med att provåka banan med barnen och att valla. Alla Vårbyiter hjälper varandra och i de flesta större tävlingar finns vallatält uppsatt.

4)    Föräldrar hjälper barnen till start vid utsatt tid och sedan hejar alla på alla åkare = )

5)    Prisutdelning sker ibland för yngsta klassen i direkt anslutning till tävlingen men för 7-8 år och äldre brukar prisutdelning ske samlat en stund efter alla åkare i klassen gått i mål.

Uppdaterad: 18 JAN 2015 20:36 Skribent: Ulrika Berglund

 

Våra sponsorer

 Holmen


logoskigo

eurocon logo


 trimtex_logo_1

Postadress:
Vårby IK - Skidor
Lillbergsvägen 7
89241 Domsjö

Kontakt:
Tel: 0706615192
E-post: This is a mailto link

Se all info