Hoppa till sidans innehåll

Tävlingar


Skillnader på olika tävlingar

Vi vill förmedla till samtliga skidtränande barn det roliga med att vara med och tävla även om det inte finns några som helst krav att göra det. Vår erfarenhet är att desto tidigare barn provar på att tävla desto mer avdramatiserat blir det att delta. Ingen tidtagning eller inbördes rangordning sker för ungdomar upp tom det år man fyller 8år. Nedan finns förklaring av de olika typerna av tävling. 

I de större tävlingarna i distriktet får alla barn i klassen 0-6 år och H/D 7-8 en medalj eller pokal för sitt deltagande.  

 

Serietävlingar. Vårby IK arrangerar ett antal klubbtävlingar, s.k. serietävlingar, vanligtvis under ordinarie träningstid. Här kan alla i klubben delta och särskilt nybörjare kan här få en bra inkörsport till tävlandet. Resultaten räknas samman och prisutdelning sker på skidavslutningen efter säsongen. Datumen för serietävlingarna kommer med relativt kort varsel under säsongen. I serietävlingarna belönas deltagare med pokal vid avslutningen i Vårby om man deltagit på minst tre av fyra deltävlingar (kan vara två av tre deltävlingar beroende på snötillgång).

 

Sprintcupen Ångermanland - Örnsköldsvik: Sprintcupen Ångermanland ersätter from i år den tidigare kommunskidan. Fokus är på att göraroliga och lekfulla tävlingar med kortare sträckor för alla åldrar och pris till alla på plats! Runt om i kommunen arrangeras 4 deltävlingar. I knatteklassen och H/D 7-8 är det inte någon tidtagning. För H/D 9 - 12 kommer sprintcupen Ångermanland att avslutas med en stafettävling i Sollefteå där övriga skidorter i Ångermanland kommer att tävla mot Örnsköldsviks stafettlag. Den kommer är något alldeles särskilt! J I sprintcupen sätts inga resultat upp under pågående tävling utan kan ses på arrangörens hemsida efter tävlingen. Denna tävling är perfekt för att komma igång med tävlandet eller att åka bara för skoj!

Serietävlingarna och Sprintcupen kan ses som en inkörsport till tävlandet för alla barnen/ungdomar.

 

Större skidtävlingar i distriktet. Det finns ett stort utbud av tävlingar under säsongen, både inom och utom kommunen. Vilka tävlingar som den aktive ska delta i får föräldrar och barn/ungdom bestämma. Vi ser tävlandet som en rolig och viktig del samt ett moment som sporrar och inspirerar till fortsatt träning.  

 

Att tänka på vid tävling:

1)      Kolla startlistan för tävlingen för att få rätt starttid. Startlistan finner du på samma ställer som du gjorde anmälan eller på arrangerande klubbs hemsida. Hör av dig till tränarna om du inte hittar.

2)      Om möjligt, valla skidorna i förväg om barnen inte åker på vallningsfria skidor.

3)      Kom till tävlingen ca 1-1,5 timme före start för att låta barnen provåka banan innan tävling, eventuellt bättra på fästet och värma upp innan tävling. På de flesta tävlingar kommer tränare att finnas på plats och vi hjälps åt med att provåka banan med barnen och att valla. Alla Vårbyiter hjälper varandra och i de flesta större tävlingar finns vallatält uppsatt.

4)      Föräldrar hjälper barnen till start vid utsatt tid och sedan hejar alla på alla åkare J

5)      Prisutdelning sker ibland för yngsta klassen i direkt anslutning till tävlingen men för 7-8 år och äldre brukar prisutdelning ske samlat en stund efter alla åkare i klassen gått i mål.

 

Tveka inte att kontakta tränarna om du har någon fundering kring tävlande eller tävlingsanmälan. Nu tävlar vi! J

/Ledarna

Uppdaterad: 06 DEC 2012 09:29 Skribent: Hans-Åke Dahlqvist

 

Våra sponsorer

 Holmen


logoskigo

eurocon logo


 trimtex_logo_1

Postadress:
Vårby IK - Skidor
Lillbergsvägen 7
89241 Domsjö

Kontakt:
Tel: 0706615192
E-post: This is a mailto link

Se all info