Hoppa till sidans innehåll

Inför tävlingssäsongen


Vi vill förmedla till samtliga skidtränande barn det roliga med att vara med och tävla även om det inte finns några som helst krav att göra det. Vår erfarenhet är att desto tidigare barn provar på att tävla desto mer avdramatiserat blir det att delta. Ingen tidtagning eller inbördes rangordning sker för ungdomar upp tom det år man fyller 8 år. Nedan finns förklaring av de olika typerna av tävling.

Klubbtävlingar: Vårby IK arrangerar två klubbtävlingar, vanligtvis under ordinarie träningstid. Här kan alla i klubben delta och särskilt nybörjare kan här få en bra inkörsport till tävlandet. Prisutdelning sker på skidavslutningen efter säsongen. Anmälan brukar vi ordna via ett formulär vi mailar ut. Datumen för klubbtävlingarna om snöläget ok, är:

21/1 Kaosstafett

10/3 Klubbmästerskap

 

Sprintcupen Ångermanland - Örnsköldsvik: Fokus är roliga och lekfulla tävlingar med kortare sträckor för alla åldrar och pris till alla på plats! Runt om i kommunen arrangeras 4 deltävlingar. I knatteklassen och H/D 7-8 är det inte någon tidtagning. För H/D 9 - 12 kommer sprintcupen Ångermanland att avslutas med en stafettävling där alla skidorter i Ångermanland kommer att tävla mot Örnsköldsviks stafettlag, ort för detta ännu ej beslutat. Den är något alldeles särskilt! J I sprintcupen sätts inga resultat upp under pågående tävling utan kan ses på arrangörens hemsida efter tävlingen. Denna tävling är perfekt för att komma igång med tävlandet eller att åka bara för skoj! J Datumen (obs, kan ändras pga snöläget) för Sprint-cupen Ångermanland är:

 12/1 Sprintcupen Ångermanland, deltävling 1, arrangör ej klar

28/1 Sprintcupen Ångermanland, deltävling 2, arrangör ej klar

16/2 Sprintcupen Ångermanland, deltävling 3, arrangör ej klar

3/3 Sprintcupen Ångermanland, deltävling 4, arrangör ej klar

 

Distriktstävlingar: Det finns ett stort utbud av distriktstävlingar under säsongen, både inom och utom kommunen. Vilka tävlingar som den aktive ska delta i får föräldrar och barn/ungdom bestämma. Vi ser tävlandet som en rolig och viktig del samt ett moment som sporrar och inspirerar till fortsatt träning. I de större tävlingarna i distriktet får alla barn i klassen 0-6 år och H/D 7-8 en medalj eller pokal för sitt deltagande. From H/D 9-10 är tidtagning och prisutdelning. Datumen för distriktstävlingar finns i bifogad fil.

 

Klubbresor:Under tävlingssäsongen kommer två klubbresor att genomföras där gemensam övernattning bokas. Det blir den 18-19 januari i Sollefteå och preliminärt den 14-15 mars till Sundsvalls ungdomsspel. Mer info kommer senare.

 

Att tänka på vid tävling:

1)    Läs Vårby IKs riktlinjer för föreningsstöd vid tävling.

Riktlinjer föreningsstöd vid tävling, beslutad 180921.pdf

2)    Kolla startlistan för tävlingen för att få rätt starttid. Startlistan finner du på samma ställer som du gjorde anmälan eller på arrangerande klubbs hemsida. Hör av dig till tränarna om du inte hittar.

3)    Om möjligt, valla skidorna i förväg om barnen inte åker på vallningsfria skidor. Vallatips kommer att komma via sms från vallaansvarig ungdom. Se även Vårby IKs riktlinjer för vallastöd.Riktlinjer för vallastöd, beslutad 191117.pdf

4)    Kom till tävlingen ca 1-1,5 timme före start för att låta barnen provåka banan innan tävling, eventuellt bättra på fästet och värma upp innan tävling. På de flesta tävlingar kommer tränare att finnas på plats och vi hjälps åt med att provåka banan med barnen och att valla. Alla Vårbyiter hjälper varandra och i de flesta större tävlingar finns vallatält uppsatt.

5)    Föräldrar hjälper barnen till start vid utsatt tid och sedan hejar alla på alla åkare J

6)    Prisutdelning sker ibland för yngsta klassen i direkt anslutning till tävlingen men för 7-8 år och äldre brukar prisutdelning ske samlat en stund efter alla åkare i klassen gått i mål.

 

Hälsningar,

Ledarna

Uppdaterad: 02 DEC 2019 09:16 Skribent: Ulrika Forsberg
E-post: Adressen Gömd

 

eurocon logo

 

 Holmen

  

 

ULLMAX: Allt du köper här stödjer Vårby IK med 10%!

 

 

Postadress:
Vårby IK - Skidor
Lillbergsvägen 7
89241 Domsjö

Kontakt:
Tel: 0706615192
E-post: This is a mailto link

Se all info