Hoppa till sidans innehåll

Inför tävlingssäsongen


Vi vill förmedla till samtliga skidtränande barn det roliga med att vara med och tävla även om det inte finns några som helst krav att göra det. Vår erfarenhet är att desto tidigare barn provar på att tävla desto mer avdramatiserat blir det att delta. Ingen tidtagning eller inbördes rangordning sker för ungdomar upp tom det år de tävlar i D/H 9. Ett barn/ungdom tävlar i tävlingsklass som anger så många år de fyller år 2022. 

 

Här kommer förklaring till de olika typer av tävling som arrangeras: 

 

Klubbtävlingar 

Vårby IK arrangerar några egna klubbtävlingar, ibland under ordinarie träningstid. Här kan alla i klubben delta och särskilt nybörjare kan här få en bra inkörsport till tävlandet. Anmälan brukar vi ordna via länk till formulär vi mailar ut eller via, datumen för klubbtävlingarna meddelas senare.  

 

Sprintcupen Ångermanland: Örnsköldsvik 

Sprintcupens fokus är på att göra roliga och lekfulla tävlingar med kortare sträckor för alla åldrar och pris till alla på plats! Runt om i Örnsköldsviks kommunen arrangeras fyra deltävlingar. I knatteklassen och H/D 7-8 är det inte någon tidtagning. För H/D 9 - 12 kommer sprintcupen Ångermanland att avslutas med en stafett i Husum där övriga skidorter i Ångermanland kommer att tävla mot Örnsköldsviks stafettlag. Den är något alldeles särskilt för ungdomarna! 

I sprintcupen sätts inga resultat upp under pågående tävling utan kan ses på arrangörens hemsida efter tävlingen. Denna tävling är perfekt för att komma igång med tävlandet eller att åka bara för skoj! J Datumen för Sprint-cupen Ångermanland meddelas när arrangör för respektive deltävling är spikat. 

 

Distriktstävlingar 

I distriktstävlingarna får alla barn i klassen 0-6 år och H/D 7-8 en medalj eller pokal för sitt deltagande. From H/D 9-10 är tidtagning och prisutdelning. Datumen för distriktstävlingar finns i bifogad fil.  

 

Klubbresor: 

Under tävlingssäsongen planeras för en klubbresa där gemensam övernattning bokas. Mer info kommer senare. 

 

Att tänka på vid tävling: 

  1. Kolla startlistan för tävlingen för att få rätt starttid. Startlistan finner du på arrangerande klubbs hemsida. Hör av dig till tränarna om du inte hittar. 
  2. Om möjligt, valla skidorna i förväg om barnen inte åker på vallningsfria skidor. Vallatips kommer att komma via sms från vallaansvarig ungdom. 
  3. Kom till tävlingen på den av tränarna utsatt samlingstiden för er träningsgrupp, vanligtvis ca 1-1,5 timme före start. Då kommer tränarna att provåka banan med barnen innan tävling. Därefter ges möjlighet att eventuellt bättra på fästet vid Vårbys uppsatta flagga och värma upp innan tävling. Alla Vårbyiter hjälper varandra och i de flesta större tävlingar finns vallatält uppsatt. 
  4. Föräldrar hjälper barnen till start vid utsatt tid och sedan hejar alla på alla åkare J 
  5. Prisutdelning sker ibland för yngsta klassen i direkt anslutning till tävlingen men för 7-8 år och äldre brukar prisutdelning ske samlat en stund efter alla åkare i klassen gått i mål. 

 

Som ni ser finns ett stort utbud av tävlingar under säsongen, både inom och utom kommunen. Vilka tävlingar som era barn/ungdom deltar i får föräldrar och barn/ungdom bestämma. Vi ser tävlandet som en rolig och viktig del samt ett moment som sporrar och inspirerar till fortsatt träning och skidglädje. Tveka inte att kontakta tränarna om du har någon fundering kring tävlande eller tävlingsanmälan. Nu tävlar vi! J 

Uppdaterad: 05 DEC 2021 14:06 Skribent: Ulrika Forsberg
E-post: Adressen Gömd

 

eurocon logo

 

image5umnf.png

  

 

ULLMAX: Allt du köper här stödjer Vårby IK med 10%!

 

 

Postadress:
Vårby IK - Skidor
Lillbergsvägen 7
89241 Domsjö

Kontakt:
Tel: 0706615192
E-post: This is a mailto link

Se all info