Hoppa till sidans innehåll

Klubbinfo


Vårgårda BK bildades 1994 av undertecknad (Mats Persson) och min far (Jalle Persson). 

 

Vårgårda BK bildas 1994

1993 var jag hemkommen från Californien, USA där jag tiden 1990-1993 tränade och tävlade för PRIMO Boxing Club i Santa Barbara. Med erfarenheterna från tiden i PRIMO Boxing Club och sättet de med stor framgång bedrev boxningsklubb/social verksamhet på färskt i minnet (mer under Klubbinfo- PRIMO BOXING CLUB) drog jag & farsan 1994 igång Vårgårda BK.

 

Jalle var själv en framgångsrik boxare i Alingsås boxningsklubb under 1960-talet (Se länken Matchboxare- The Old days...). 

 

VBK´s lokaler

Vi höll först till i Vårgårda sporthalls skyddsrum, men växte snart ur lokalerna. Nästa anhalt blev det lokala styrkegymmet i Vårgårda -Power Gym där vi renoverade upp källarlokalen och bedrev våra träningar. Runt år 2000 flyttade vi verksamheten till kommunens lokaler i Gullhögsskolans källarplan där vi än idag huserar. Vi har idag tillgång till två träningslokaler med uppställd boxningsring och komplett utrustning.

 

Dagens VBK

Idag är vi ett härligt gäng (ca, 20-25 st) som tränar 3-4 dagar i veckan. Motionärer och matchboxare tränar oftast tillsammans, men när det 

börjar närma sig tävling ökar frekvensen och intensiteten i matchboxarnas träningsprogram.

 

 

 .Delar av VBK-gänget

 

Mötesplats

Vi arbetar med stort fokus på att driva Vårgårda BK som en social och trygg mötesplats, och ett forum för integration. Medlemmarna i VBK representerar många olika nationaliteter/kulturer och vi ser oss som en "familj" där vi lägger stor vikt vid att stötta varandra såväl i boxningsgymmet som utanför.

 

Tränarteamet

 

Niclas Bengtsson

I slutet av 1990 och början av 2000-talet anslöt sig Niclas Bengtsson till tränarteamet. Niclas (liksom Mats) har fostrats i Alingsås Boxningsklubb under 80 & 90 talet och har många års erfarenhet och boxningskunskaper att dela med sig av. Som coach har Niclas en mycket bra blick för boxning!

 

Niclas

Coach: Niclas

 

Mats Persson

Boxningskarriären startade i Alingsås Boxningsklubb som 12-åring, gick därefter över till Redbergslids BK som 16-åring. I slutet av 80-talet drog flyttlasset till USA och PRIMO BC. Efter att ha boxats för nybildade (1994) Vårgårda BK under ett par säsonger, (med ideligen återkommande handskador) lades handskarna på hyllan, med fokus på att utveckla klubben och att coacha alla lovande ungdomar som kommit igång  under de första åren.

 Mats

Kevin Hansson

Kevin är 17 år gammal och har boxats i Vårgårda BK sedan 10-årsåldern. Utöver sitt eget tränande och tävlande så hjälper Kevin framgångsrikt till med att coacha deltagare i gymmet under veckorna. 

Kevin 

 

Vårgårda BK - Boxning

Bildad [saknas] Information
Föreningsnummer 31021-08
Postadress Vakant, Vakant
44734 Vårgårda
Telefon [saknas] Information
E-post [saknas] Information
Hemsida [saknas] Information
Bankgiro 5722-7522
Organisationsnummer 802415-1212

 

Vårgårda Boxningsklubb är öppen för alla

tjejer och killar, från 10 år!

Välkomna!!

 

VBK  

Vårgårdaboxarna                                                                                                                                                               

 

Postadress:
Vårgårda BK - Boxning
Vakant, Vakant
44734 Vårgårda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info