Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


För den 18 årige parasportaren Oliwer är tydligt ledarskap och god kommunikation en förutsättning för att han ska kunna utöva sin idrott och tillsammans med sitt team satsar han stenhårt mot paralympics.
 
Idrottsrörelsen ges 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022. Regeringen pekar på att stödet ska underlätta återstart och öka deltagandet för barn, unga och personer med funktionsnedsättning.
 
Efter sommaren fick vi på RF-SISU Sörmland förstärkning av en ny idrottskonsulent, Nawwar Arouk 25 år. Nawwar har en utbildning inom folkhälsovetenskap och kommer utgå från våra kontor i Strängnäs och Eskilstuna.
 
350 000 färre idrottsaktiviteter genomfördes under andra halvåret 2020 jämfört med samma tid 2019 – en effekt av corona och en ännu större minskning än under våren 2020. Nu får drabbade föreningar dela på extra LOK-stöd på närmare 37 miljoner...
 
Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september. Samtidigt slopas kravet på avstånd mellan sittplatser och sällskap. Fortsatt uppmanas alla att vaccinera sig för att undvika att smitta ska öka igen.
 
Under vecka 37 genomförs Parasportveckan, en årlig aktivitet som sätter parasporten på kartan. Likt tidigare år sker det som en samverkan mellan Parasport och RF-SISU distrikten i Stockholm, Sörmland, Västmanland och i år även Uppland.
 
I februari i år blev Peter Tillqvist, 57 år, en del av vårt team och utgår från kontoret i Katrineholm. Peter är en inbiten idrottsmänniska och har tidigare arbetat en sväng inom organisationen under det dåvarande namnet Sörmlandsidrotten.
 
Idrottsrörelsen har glädjande nog kunnat återgå mer och mer till vanlig verksamhet under våren och sommaren, men några restriktioner finns ännu kvar. Här är läget för idrotten just nu.
 
LOK-stödsansökan för våren ska vara inne senast 25 augusti. Om ni närvaroregistrerar i ett externt system med inläsning till IdrottOnline så måste aktiviteterna vara registrerade i det externa systemet senast 20 augusti.
 

Idrottens dag 24 september

(2021-08-16 10:13)
Att inspirera till livslång rörelse och hitta glädjen med att träna är huvudsyftet med Idrottens dag. En manifestation för alla barns rätt till idrott och hälsa.
 
Sommar innebär sol och värme, men också ett tillfälle att kanske ta en liten paus från arbetet och njuta av semester. Hos oss på RF-SISU Sörmland kommer vi ha semesterstängt under fyra veckor i sommar.
 
Den 1 juli togs råden som särskilt riktats till idrotten bort. Det föreningarna fortsatt behöver ha koll på är Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd samt pandemilagens begränsningar.
 
Under sommaren bedriver tre föreningar spontanidrott för barn och unga i ett antal idrottssvaga områden i Eskilstuna. En av dem är fotbollsföreningen Eskilstuna United som märker att barnen uppskattar när de är på plats.
 
I januari i år blev Markus Wetterdahl, 31 år, en del av vårt team och utgår från kontoret i Södertälje. Utöver själva idrottskonsulentrollen jobbar han även med de idrottssvaga områdena i Södertälje.
 
 
12

 

Prova på fäktning

Värjan - Eskilstuna Fäktklubb erbjuder prova-på fäktning för grupper som vill testa fäktning som en annorlunda upplevelse t.ex kollegor eller kompisgäng, svensexor och möhippor.
Läs mer under rubriken Event

Intresserad av att börja fäktas?

Fäktskola för nybörjare - vuxen från 17 år
Är du intresserad av att börja fäktas?. 

Anmäl ditt intresse här 

Barn och ungdomsgrupper
Fäktgrupp för åldern 10-12 år (Musketörer)
Fäktgrupp för åldern 13-16 år (Ungdom)

Anmäl ditt intresse här 

Träningslokal
Idrottshallen i Rekarnegymnasiet, Krongatan 14, karta - hitta hit

 

 

 

images

Postadress:
Värjan-Eskilstuna Fäktklubb - Fäktning
Pär Åkerblom, Diamantgången 31
63234 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: +46702008011
E-post: eskilstuna@fencing.s...

Se all info