Hoppa till sidans innehåll

Cafeterian

04 JAN 2020 22:08
  • Skapad: 04 JAN 2020 22:08

Hej alla föräldrar!

Som vi nyligen har informerat om på vår Facebook-sida och i samband med Lucia-showen kommer vi i Värmdö Ridklubb att med gemensamma och ideella krafter bemanna vårt trevliga café på helgerna från och med lördag den 25 januari 2020. Vi inleder den terminen med er som är föräldrar till barn i barngrupperna som är 30 eller 45 minuter. Övriga ridgrupper hjälper till på annat vis, med höpåsar och fodring i samband med sina ridlektioner varje vecka.

Varje grupp får en helg att ansvara för, både lördag och söndag, några av grupperna kommer att få två helger under vårterminen, eftersom den är längre i antal veckor än antalet grupper. Det kommer att justeras nästa termin då andra grupper får två pass i stället.

Ni är indelade i två grupper, en som ansvarar för lördagen och en som ansvarar för söndagen. Det är oftast en familj mer på lördagen än på söndagen eftersom det brukar vara mer att göra i cafét då. Om inte datumet passar tar ni själva ansvar för att byta sinsemellan. Om ni inte vill bli kontaktade via mail, eller att vi lämnar ut mailadresser till er ridgrupp på detta sätt, meddela det till caféansvarig, Lotta Kruse (kontaktuppgift finns i slutet av brevet). Veckan innan er helg kommer ni att få ett påminnelsemail som också skickas till hela gruppen.

Det finns en pärm med instruktioner för alla arbetsuppgifter i köket, som ska vara upplåst när ni kommer dit. Skulle det inte vara upplåst kan ni fråga personalen i stallet. Uppgifter som ingår är att förbereda allting innan öppning, ställa fram varor, brygga kaffe, fylla på dryck i kylen, bre smörgåsar mm. Sköta försäljning och fylla på kaffe och dryck under dagen, samt plocka disk, diska och torka av bord vid behov. Städa cafét och utrymmen till det i slutet av dagen.

Alla varor finns på plats i cafét, alla inköp sköts av andra ideella krafter.

Ni bör vara på plats minst en halvtimme innan cafét öppnar för att hinna förbereda, det kan också ta lite tid efter stängning att städa undan. Öppettiderna i cafét är 10.15-14.30 på lördagar och 12.00-16.30 på söndagar.

Ett schema över vilken grupp som ansvarar för vilken helg kommer att sättas upp i stallet samt finnas på vår hemsida. I ett separat brev får ni information om de datum och den uppdelning som gäller er egen grupp. Några familjer har flera ridande barn eller barn som rider i flera grupper, schemat för terminen är upplagt så att de bara får en (eller max två) helg per termin. De familjerna är markerade med gult i schemat, det står inget datum efter namnet om de inte ska jobba den helgen.

Om ni har frågor eller funderingar, kontakta caféansvarig i Värmdö Ridklubbs styrelse, Lotta Kruse på mail This is a mailto link.

Vi ser fram emot att få in fler ideella krafter i vår verksamhet och hoppas att detta ska bli ett roligt sätt att öka delaktighet i vår fina ridskola, som vi alla är en del av. Är ni intresserade av att bidra på andra sätt, kontakta någon av oss i styrelsen eller någon ridlärare.

Stort tack på förhand från oss i styrelsen i Värmdö Ridklubb

Skribent: Charlotte Ahmad
Epost: Adressen Gömd

 

 VmRKs nya Ridskoleportal

 

thumbnail[3]

Välkommen till Värmdö Ridklubbs IdrottsCafé
Öppettider:
Måndag 15.30-18.00
Tisd-Torsd 15.30-18.30
Fredag 15.30-18.00
Lördag 10.15-14.30
Söndag 12.00-16.30

Dagligen serverar vi lättare mellanmål och smårätter. 
Vi har ett stort utbud på dricka, godis, bars och kaffebröd. 
Varmt välkommen!

Cafét drivs i klubbens regi och allt överskott återinversteras inom klubben. Har du möjlighet att hjälpa till med bemanning av cafét så tveka inte att ta kontakt med Åsa Lindblom 073-9142520 

 

Värmdö Ridklubbs klubbkläder beställer du här

 

 

Postadress:
Värmdö RK - Ridsport
Södra Evlinge Gård
13953 Värmdö

Kontakt:
Tel: 0857168534
Fax: 0857168819
E-post: This is a mailto link

Se all info