Hoppa till sidans innehåll

Om klubben


Värmdö Ridklubb är en ideell förening med naturskönt läge på Södra Evlinge gård i Värmdö kommun. Klubben bildades 1973 på Hemmesta gård, men flyttade snart till Siggesta gård där verksamheten utvecklades successivt. Fram till 1979 var ridskolan i privat ägo och drift, men togs då över av föreningen och är alltsedan dess föreningsägd. 1984 köpte Värmdö kommun Södra Evlinge gård och upplät den till klubben som då flyttade dit hela verksamheten. Värmdö Ridklubb är nu en av kommunens största idrottsföreningar.
Klubben är ansluten till Svenska Ridsportsförbundet, Ridskolornas Riksorganisation och Svenska Ridlägersarrangörers Riksförbund. Värmdö Ridklubb får som alla föreningar s.k. statligt och kommunalt aktivitetsbidrag för barn- och ungdomsverksamheten.

  

Mål

Värmdö ridklubb har som mål att erbjuda praktisk och teoretisk ridutbildning med hög kvalitet, samt ge framför allt ungdomar en positiv fritid där alla åldersgrupper kan umgås på lika villkor.

  

Medlemmar

Antalet regelbundet ridande veckoelever uppgår till ca 400. Därtill kommer elever som deltar i olika extra arrangemang.
Medlemmarna i Värmdö Ridklubb äger och driver ridskolan. Till detta har klubben anställt personal - alla välutbildade och erfarna som ansvarar för all ridskoleverksamhet.

 

Anläggningen

Vår anläggning består av två stallar med drygt 50 hästar, ridhus och en stor belyst ridbana. Markarealen omfattar 50 ha som till största delen är stängslad betesmark.
I ridhusdelen finns en stor cafeteriadel, personal- och klubbutrymmen och en lektionssal.

 

Vi erbjuder


Klubben äger ponnyer och stora hästar. Dessa används i undervisningen som omfattar:

  • ridgrupper för både nybörjare och erfarna, barn och vuxna
  • knattegrupper
  • funkisridning
  • företagsridning

Under lov och helger erbjuds kurser och lägerverksamhet. Vi har också kvällskurser och skräddarsyr gärna företagsarrangemang och kan erbjuda konferensmöjligheter. För medlemmar med egen häst ordnar klubben träningar och kurser i hoppning och dressyr för såväl klubbens instruktörer som för externa välrenommerade tränare.

 

 

Arrangemang

Tävlingar arrangeras i olika former och nivåer, både för ridskolans elever, klubbens aktiva tävlingsryttare samt regionala tävlingar för andra klubbars inbjudna ryttare i Stockholmdistriktet.
Därutöver ordnas olika klubbarrangemang av ungdomssektionen och andra ideella krafter i form av teorilektioner och studiecirklar, riduppvisningar och shower, utflykter och studiebesök, lekar och tävlingar, försäljning av klubbtröjor mm.


 

Ridning och hästar är ett intresse för alla åldrar, en gemenskap för hela familjen. Hos Värmdö Ridklubb finns en plats för alla som har det gemensamma intresset - hästen.
Varmt välkommen !

Uppdaterad: 01 JUN 2018 09:56

 

 VmRKs nya Ridskoleportal

 

thumbnail[3]

Välkommen till Värmdö Ridklubbs IdrottsCafé
Öppettider:
Måndag 15.30-18.00
Tisd-Torsd 15.30-18.30
Fredag 15.30-18.00
Lördag 10.15-14.30
Söndag 12.00-16.30

Dagligen serverar vi lättare mellanmål och smårätter. 
Vi har ett stort utbud på dricka, godis, bars och kaffebröd. 
Varmt välkommen!

Cafét drivs i klubbens regi och allt överskott återinversteras inom klubben. Har du möjlighet att hjälpa till med bemanning av cafét så tveka inte att ta kontakt med Åsa Lindblom 073-9142520 

 

Värmdö Ridklubbs klubbkläder beställer du här

 

 

Postadress:
Värmdö RK - Ridsport
Södra Evlinge Gård
13953 Värmdö

Kontakt:
Tel: 0857168534
Fax: 0857168819
E-post: info@varmdoridklubb....

Se all info