Hoppa till sidans innehåll

Ordningsregler


VÄLKOMNA TILL OSS PÅ VÄRMDÖ RIDKLUBB  

 

För att verksamheten skall fungera på bästa sätt, samtidigt som vi behåller vårt krav på hög säkerhet har vi nedan skrivit upp några punkter som vi vill att du som rider hos oss på Värmdö Ridklubb följer: 

  • Du bör vara här senast 20 minuter innan lektionens början. Så du hinner borsta din ponny/häst innan. Är din ponny/häst redan inne på lektion fråga någon av ridlärarna vilken annan ponny/häst du kan hjälpa till med att borsta.
  • Vid försening, tänk på att när ridläraren stängt dörrarna till manegen har lektionen börjat och då är der för sent att komma in.
  • Alla ryttare som skall rida måste vänta i boxen på att ridläraren säger till att ni får komma in i ridhuset och i vilken ordning som ni går in. Du som skall rida en ponny/häst som redan finns i ridhuset väntar på att ridläraren säger till att du kan komma in i manegen.
  • När du leder din ponny/häst skall tygeln ligga kvar på halsen.
  • När du kommit in i ridhuset får du inte sitta upp innan ridläraren har hunnit stänga manegedörrarna och sagt ”varsågoda att sitta upp”.
  • När du ridit klart och hoppat av din ponny/häst, står du kvar och väntar på att ridläraren säger till att ni skall gå ut och i vilken ordning eller lämnar över ponnyn/hästen till nästa ryttare när den kommer in i manegen.
  • När du kommit in i boxen tar du av utrustningen och hänger upp den på sin plats. Sedan borstar du av din ponny/häst. Lägg tillbaka borstarna i korgen utanför boxen. Glöm inte att ta av eventuella benskydd.
  • Är du nybörjare måste du ha egen ledare till ponnyn/hästen med dig, eftersom vi tyvärr inte har möjlighet att ordna ledare.
  • Ni som tittar på lektionen; tänk på att inte prata högt på läktaren med annan publik eller att prata med den som rider.
  • Obligatorisk klädsel är: Godkänd hjälm (finns att låna i stallet) samt ridstövlar eller ridskor/skor med klack.

Vi ser gärna att du använder: Ridvantar, ridspö, säkerhetsväst och håret bör vara uppsatt i hästsvans. Sporrar får endast användas om ridläraren har sagt till

 

MED HÄLSNINGAR FRÅN RIDLÄRARNA PÅ VÄRMDÖ RIDKLUBB

Uppdaterad: 30 JUN 2021 15:20

 

 VmRKs nya Ridskoleportal

 

thumbnail[3]

Välkommen till Värmdö Ridklubbs IdrottsCafé
Öppettider:
Måndag 15.30-18.00
Tisd-Torsd 15.30-18.30
Fredag 15.30-18.00
Lördag 10.15-14.30
Söndag 12.00-16.30

Dagligen serverar vi lättare mellanmål och smårätter. 
Vi har ett stort utbud på dricka, godis, bars och kaffebröd. 
Varmt välkommen!

Cafét drivs i klubbens regi och allt överskott återinversteras inom klubben. Har du möjlighet att hjälpa till med bemanning av cafét så tveka inte att ta kontakt med Åsa Lindblom 073-9142520 

 

Värmdö Ridklubbs klubbkläder beställer du här

 

 

Postadress:
Värmdö RK - Ridsport
Södra Evlinge Gård
13953 Värmdö

Kontakt:
Tel: 0857168534
Fax: 0857168819
E-post: info@varmdoridklubb....

Se all info