Hoppa till sidans innehåll

Välkommen till höstterminen 2020


Höstterminen 2020:

Denna vårtermin närmar sig sitt slut och snart är det sommar! Våra hästar på ridskolan har sedan en tid gått på gräs och ute på nätterna. Det är en period som hästarna verkligen längtar efter, samtidigt som dom gärna kommer in och vilar en stund före det är dags att jobba. Hästarna har ju under våren drabbats av sjukdom vilket har varit jobbigt, men med gemensamma krafter så har vi lyckats lösa allt på ett bra sätt så inga lektioner behövdes ställas in eller att någon häst fick jobba för mycket. Vi tackar er alla för att ni varit hjälpsamma och flexibla med ändringar av lektionsplaneringen! Nu mår alla hästar bra och några är under igångsättning. Vi har två stycken kvar på båtis, det är dom som varit sjuka längst så de får extra tid till återhämtning. Vi kommer att ha alla våra ridläger som planerat med vissa anpassningar pga Corona, på samma sätt som vi gjort under våren med avstånd, utomhusundervisning osv. Terminens sista dag är torsdag 18/6, veckan efter är det lägervecka och sedan går våra arbetskamrater hästarna ut på sitt efterlängtade bete med sommarvila!

Vi kommer i dagarna lägga upp nästa termin i Hippocrates som har sin första dag v 32, måndag 3/8. Har man inte redan sagt upp sin plats är man automatiskt anmäld till nästa termin. Faktureringen för dig som valt delbetalning (det kryssar du själv i på din elevsida) sker i juli, september och november. Har du inte valt delbetalning i Hippocrates kommer fakturan på hela beloppet i juli.

För att öka kvaliteten på undervisningen, kommer vi att successivt sänka antalet elever i våra ungdomsgrupper (måndag 17.00, tisdag 17.30, fredag 16.45 och fredag 17.45) till åtta. Vi kommer såklart inte säga upp någon, men om någon i gruppen slutar så fylls inte platsen upp. Vi ser väldigt många fördelar med detta, ryttarna får bättre plats, mer undervisning och våra lite snabbare och framförallt nya, yngre hästar får det lättare att anpassa sig till sitt arbete. Vi gjorde denna förändring i våra vuxengrupper för två år sedan vilket var väldigt lyckat. Detta innebär att lektionspriset kommer att anpassas efter antal elever, 390kr /lektion och för specialgruppen fredag 17.45 430kr/lektion. De grupper som fortfarande är tio elever till hösten betalar tillsvidare samma som nu.

Vi ber er att kontrollera era kontaktuppgifter i Hippocrates så att allt stämmer. Det är mycket viktigt att mailadressen och telefonnumret är rätt, all information och fakturor skickas via mail eller SMS. Du kan alltid se dina fakturor på din elevsida.

Johanna som studerar till sjuksköterska kommer tyvärr att sluta till hösten. Vi har haft förmånen att ha henne kvar hela terminen, men nu behöver hon all tid till studierna! Hon är en fantastisk ridlärare vi kommer att sakna! I nuläget är inte allt klart med vem som blir hennes ersättare.

 

 

Viktiga datum under hösten:

Terminens första dag är måndag 3/8 OBS! Tidigare än skolorna!

Allhelgonahelgen 31/10-1/11 INGEN RIDNING

Luciashow lördag 12/12 (preliminärt)

Terminens sista dag är tisdag 22/12

Övriga aktiviteter, håll utkik! Vi anslår i stallet och på facebooksidan. Särskilt på loven anordnar vi kurser och tävlingar. Klubbens Ungdomssektion hittar även på många roliga aktiviteter för våra yngre medlemmar.

Ha en riktigt härlig sommar och välkommen till nästa termin önskar personalen på Värmdö ridklubb: Millan, Angelica, Andrea, Issa, Isabelle och Katja

 

 

Uppdaterad: 18 JAN 2018 10:02 Skribent: Sofia Nordin
Epost: This is a mailto link

 

 VmRKs nya Ridskoleportal

 

thumbnail[3]

Välkommen till Värmdö Ridklubbs IdrottsCafé
Öppettider:
Måndag 15.30-18.00
Tisd-Torsd 15.30-18.30
Fredag 15.30-18.00
Lördag 10.15-14.30
Söndag 12.00-16.30

Dagligen serverar vi lättare mellanmål och smårätter. 
Vi har ett stort utbud på dricka, godis, bars och kaffebröd. 
Varmt välkommen!

Cafét drivs i klubbens regi och allt överskott återinversteras inom klubben. Har du möjlighet att hjälpa till med bemanning av cafét så tveka inte att ta kontakt med Åsa Lindblom 073-9142520 

 

Värmdö Ridklubbs klubbkläder beställer du här

 

 

Postadress:
Värmdö RK - Ridsport
Södra Evlinge Gård
13953 Värmdö

Kontakt:
Tel: 0857168534
Fax: 0857168819
E-post: info@varmdoridklubb....

Se all info