Hoppa till sidans innehåll

Seriepremiär Div 1 Södra

05 OKT 2017 09:13
  • Uppdaterad: 05 OKT 2017 09:44

Kollektivet vinnande koncept!
Seriepremiären i div 1 avverkad i Ängelholm mot Engelholm C som slutade med Värnamovinst med 0-3 (21-25, 22-25, 15-25)! 
Efter en lång försäsong med bra tempo på träningarna var det äntligen dags! Vi är en stor trupp där 19 personer ingår därav två lag i divisionsspel. 
Sju Värnamobördiga spelare från förra årets trupp åkte till bortamatchen tillsammans med fem nyförvärv:-Lisa Tannerfalk (fd lagkapten i Gislaveds elitlag) -Joyce Åkerlund (fd lagkapten i Jönköping med elitspel i bagaget) -Selma Jakupovic (17-årig oslipad diamant, nyinflyttad till Värnamo från Bosnien)-Linnea Bengtsson (18-åring från Gislaved, spänstig, stark, lättlärd med en väldigt vass serv) -Dora Bojanic (från Gislaved, yngst i truppen, 16 år med grym inställning, gör aldrig en dålig träning, stort liberolöfte)
En typisk premiärmatch där det tog ett tag innan vi hittade lugnet och första set handlade mycket om slit där spelet inte flöt av sig självt. Första gången vi ledde i första set var vid 16-15 och efter det kändes det som om att vi blev trygga och ledde sen hela matchen igenom. 
Vi hade två mål för dagen vilka vi gjorde väldigt bra. Nr ett var ett servmål som gjorde att vi blockade och spelade defence på ett stabilt sätt matchen igenom. Nr två var att spela som ett kollektiv där spelet utan boll är väldigt viktigt, att röra sig rätt och göra sin medspelare bättre. Detta gjorde vi lysande. Vi snurrade runt på alla spelare och det märktes inte att vi bytte folk utan nivån hölls vem vi än tar in på banan. Alla fortsätter att spela för varandra. Oerhörd styrka att använda tolv spelare där nivån hålls och det är vi idag mest nöjda med från coachbänken. 
Bäst idag1 Kollektivet - make the person next to you better (detta är Lisa Tannerfalk mästare i)2 Ebba Ekblad - riktigt bra i samtliga moment och idag dessutom helt grym i defence3 Vanessa Paukovic - tog stort ansvar i försvar och servmottagning idag
Ikväll njuter vi av vinsten, redan imorgon börjar uppladdningen för att möta landets bästa tonåringar då Riksidrottsgymnasiet från Falköpings B-lag kommer på besök i Sporthallen på lördag kl. 15.00!
Ses då hoppas jag! Dags att fylla läktarna! 
Jessica & E-K

Skribent: P
Epost: Adressen Gömd

 

 

 Holmgrens_Logotyp_Text_ner_CMYK

 

Gummidepån Logo

Finnvedsbostäder

Postadress:
Värnamo VBA - Volleyboll
C/o Carina Eek, Stenmursvägen 6
33154 Värnamo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info