Hoppa till sidans innehåll

En (o) vanlig kväll i båset

2011-12-21 12:47
En kväll där flaggorna vajade på halvstång utanför Vilundavallen, "Mattisen" Mats Persson har lämnat det jordiska livet i en ålder av 50 år.
  • Uppdaterad: 2012-01-14 15:30

En (o)vanlig kväll i båset

Att Väsby hockey berör många är inget nytt. Men senaste hemmamatchen var verkligen något speciellt.

Att materialn Matte Persson skulle avsluta jorde livet i en ålder av 50 år var nog ingen som tänkt sig.

 

37 år av sitt korta liv gav Matte till Väsby Hockey, något som naturligtvis inte kan uppskattas nog.

 

Att hans namn hänger i taket i Vilundahallen är inte på något vis fel, alla med nästan fyra årtionden i hockeyn är minst sagt värda att minnas.

Att humöret i båset var dämpat inför matchen mot Haninge Hockey är av förståeliga skäl inte så konstigt - att inleda med att hälsa kvällens publik välkommen och att hedra Matte med en tyst minut tillhör ju inte vardagssnacket som speaker, han stod ju i båset i senaste hemmamatchen!!

Att sedan se att Henrik Ekholm var huvuddomare gjorde ju att humöret sjönk yttetligare. Henrik är mest känd som domaren som endast blåser för "mål och dödsfall" i kvällens match hade han dock hittat glasögonen och skickade ut Väsbyspelare i parti och minut.

Att hemmalaget tappade koncepterna förstår jag, att ena situationen lik den andra bestraffas olika är ju det värsta spelarna vet, att sedan fladdra med armarna likt en trafik polis i Barcelonas rondeller gör ju att de mest sansade

tappar självkontrollen.

Matchen då, undrar säkert du som läsare? Vi hade inte en chans att rubba Haninge, som kvällen till ära hade TV-4 ankaret Kristin Kaspersen på plats, hon ville dock inte hjälpa till i "sekket".

Att skriva "Pålle" på all Marabou choklad, något som tilldelas hemmalagets bäste och meste poängsamlare är inte att gå händelserna i förväg. Andreas Paulsson är Väsbys klart skinande ljus, att motståndarna tar till vilka medel som helst för att stoppa "Pålle" förstår jag. Det skulle även jag göra om jag bara han med i svängarna.

Nu väntar ett välbehövligt juluppehåll för hockeykrigarna, hoppas att man hittar tiillbaka till det vinnande spelet under uppehållet, så passar jag på att återgå till mitt jobb, - fotboll - ishockey - innebandy - handboll - volleyboll och ute bandy är de idrotter som jag bevakar som frilans sportjournalist i "Vi i Väsby " och "Vi i Sollentuna".

Att sedan få skriva om det som ingen hör eller ser på Väsbys hockeysida är en ynnest få förunnat.

Önskar alla idrottsfantaster en trevlig jul och ett gott nytt år!

Skrivet av speakern i Väsby matcherna // Roy Rosenback

 

 

Skribent: Roy Rosenback

 


SAMARBETSPARNERS

2018-2019

 
 
_______________________

Postadress:
Väsby IK HK - Ishockey
Husarvägen 33
19470 Upplands Väsby

Besöksadress:
Vilundavallen, Husarvägen 33
19470 Upplands Väsby

Kontakt:
Tel: 0859034214
E-post: This is a mailto link