Hoppa till sidans innehåll

En vanlig matchkväll som speaker

2011-11-29 22:38
Efter att ha avverkat drygt 10-talet matcher som speaker i Vilundahallen med hockey så börjar det kännas rätt så hemtamt. Snart har jag samma känsla som efter 16 år i Väsby Fotboll.....
  • Uppdaterad: 2011-12-07 06:06

Lägg därtill 10 talet år i Bollstanäs och 5 år med Valsta Syrianska och otaliga U-turneingar så har det säkert blivit kring 1000- talet gånger man hälsat motståndare - domare - publiken och dagens matchvärd välkomna till kvällens match.

En vanlig kväll i hockeyn kommer jag till hallen senast en timme innan nedsläpp, in till vaktisarna och hämta "korgen" med utrustningen, om inte Kurre Norlin redan gjort det. Iväg till båset och börja plocka fram olika saker som vi behöver under kvällen.

Har jag tur så fungerar det med resultattavlan och mikrofonen som är ett särskilt kapittel för sig på varenda idrottsplats. Samtidigt har "Nicke" som sköter musiken kommit och börjar plocka ihop sina attiraljer en våning upp.

Ljudet i micken ska kollas, 1-2 1-2 1-2 och ibland stämmer det direkt med volym, ibland är det rundgång, en annan gång är det nåt hackande ljud, det gäller att eliminera dessa irriterande saker innan publiken kommer, korrigerar

ljudet gör jag beroende på antal åskådare, ju fler åskådare ju mera "kräm" är det som gäller.Spelarna kommer in för uppvärmning, hälsar på #20 "Jeppe" Bohlin (vi är jobbarkompisar på tidningen Vi i Väsby) försöker se vilka som fattas i kvällens match m.m.

Övriga kollegor i båset börjar ramla in med kvarten kvar till nedsläpp, Janne Martin kommer alltid först, Bengt är den som styr det mesta, har ju suttit i Väsbys bås sedan Adam och Eva var unga, (närmare bestämt sedan 1982). Själv är jag iväg för att få veta vad småkillarna heter som slår varsin straff innan matchstart.

Hämtar en sista kopp kaffe innan vi får dagens matchprogram som skall gås igenom innan för att senare tillsammans med publiken lägga till och dra ifrån olika namn.

Gästerna kommer in tillsammansans med domarna och jag kör dem vanliga hälsningsfraserna. Ljuset släcks, Nicke tar över och skriker VÄÄÄÄÄÄÄSSSSSBBBYYYYYYY Hoooooccckkkyyyy och in skrinnar grabbarna till publikens applåder.

En sista koll på micken, klockor, matchtavlor, alla på plats, i båset tittar alla på mittcirkeln och koncentrationen är fullständig, klartecken till domaren, Nicke kör musik trudilutten och pucken släpps.

Oftast är första funderingen - Hur kommer domaren att agera, är han petig, typ Thomas McCarthy med 20 tvåor varje match, eller är det en som bara blåser för mål och dödsfall, funderingarna är många??

Jag hör inte domaren när han kommer fram till hålet i plexiglaset framför Bengt som repeterar och skriver ner de nummer det handlar om och jag kollar namnen och skriver också ner fakta medan Nicke spelar musiken, jag väntar tills linjemannen släpper pucken, då först börjar jag tala om, lag, nummer, namn och förseelsens art. Så rullar det på, kaos undrar du som läsare? Det händer när det blir flera utvisningar i båda lagen, eller när domaren håller på och ändrar sig om vem som skall ha assisten.

- Under matchen är det många olika saker som publiken skall informeras om - resultat i andra matcher - skottstatistik - nästa hemmamatch - matchens lirare i bägge lagen - hemmalagets bästa poängplockare, tacka allihopa som bidragit till trivseln och välkomna allihopa tillbaka vid nästa match.

Plocka bort grejorna och ta dem till vaktisarna, låsa båset efter sig och ytterligare en match är lagd till handlingarna.

 

// Speakern //

 

 

Skribent: Roy Rosenback

 


SAMARBETSPARNERS

2018-2019

 
 
_______________________

Postadress:
Väsby IK HK - Ishockey
Husarvägen 33
19470 Upplands Väsby

Besöksadress:
Vilundavallen, Husarvägen 33
19470 Upplands Väsby

Kontakt:
Tel: 0859034214
E-post: This is a mailto link