Hoppa till sidans innehåll

Information föräldrar


Hockeyskolans målsättning och träningsform

Förutom att ha roligt är tanken att barnen skall lära sig åka skridskor i hockeyskolan. Det är ingen hemlighet att de till en början kan tycka att det är svårt och det är ju naturligtvis vi ledare som skall se till att barnen kommer över tröskeln som innebär att man tar sig fram för egen maskin. Viktigt är att allt sker efter det enskilda barnets egen takt,

Under träningarna kommer vi att så småningom att dela in planen i tre delar beroende på mognad och eventuella erfarenheter av skridskoåkning.

Andra idrotter/aktiviteter

Väsby hockey rekommenderar och uppmuntrar barn att prova på flera sporter samtidigt.

Utrustning

Ja, hockeyn har lite mer utrusning och detta är för att säkerheten skall kunna fungera. Vi råder er som förälder att vänta lite med att köpa på sig en komplett utrustning i början. Dock så gäller grundkraven, Hjälm med visir samt halsskydd är förstås obligatoriskt, komplettera sen med benskydd och armbågskydd och suspensoar. Vi rekommenderar att köpa detta via blocket eller  via bytardagar när tex vinterutrusning säljs.

Slipning

Nya skridskor måste slipas innan användning. En slipning bör hålla upp till tio-tjugo träningar innan man bör slipa igen. Tänk på att skydda skenan mot stengolv, grus och annat som förstör slipningen.

Alla barn i hockeyskolan får kostnadsfritt hjälp med att slipa skridskorna, tänk på att slipning tar tid och att ni bör vara ute i god tid, 30 minuter före istiden så stänger vi slipmaskinen, vi rekommenderar er att om ni behöver få skridskorna slipade så bör ni vara på plats 45minuer före istiden.

Samling

Vi rekommenderar er att ni kommer i god tid för ombyte, vi byter om i det omklädningsrum som vi är tilldelad, inga ombyten får se i båsen.

I båset

I båset skall vi försöka att minimera springet, så ni föräldrar är välkomna upp på läktaren och caféet för att kolla och njuta av era barns utveckling. Vi tar hand om barnen på isen och vinkar ner er om ni behövs

Nya ledare

Vi är i år väl förberedda på ledarfronten, men det finns alltid plats för fler, både på och utanför isen. Är du intresserad, prata med oss. Du behövs och alla kan hjälpa till oavsett om man själv spelat eller inte.

 

Här kommer några tips

 • Godkänd hjälm med galler
 • Halsskydd
 • Knytskridskor (undvik skalskridskor med spännen)
 • Hockeyklubba
 • Vattenflaska
 • Ta gärna med något att äta t.ex. frukt eller en smörgås
 • Tänk på att det är varmt i ishallen och ännu varmare blir det när man rör sig på isen
 • Ingen mössa under hjälmen
 • Täckbyxor rekommenderas
 • Hockeyhandskar eller tjocka fingervantar
 • Benskydd och armbågsskydd rekommenderas- går lika bra med inlinesskydd för knä och armbåge
 • Tre kronors träningströja får ni låna av oss :)

 

Tänk på detta som föräldrar

Låt barnen få utvecklas i sin takt jämför inte ditt barn med någon annans barn när det gäller tex åkstilen eller intresse på isen , hur man hanterar klubban, vissa barn vill ha klubba med sig i övningarna och andra vill inte ha klubban med sig.

Och slutligen stressa inte ner till ishallen ta god tid på dig och om du kör bil var extra försiktig då eftersom det kryllar av mjuka barn runt ishallen.

Uppdaterad: 16 AUG 2018 21:32

 


SAMARBETSPARNERS

2018-2019

 
 
_______________________

Postadress:
Väsby IK HK - Ishockey
Husarvägen 33
19470 Upplands Väsby

Besöksadress:
Vilundavallen, Husarvägen 33
19470 Upplands Väsby

Kontakt:
Tel: 0859034214
E-post: This is a mailto link