Hoppa till sidans innehåll

Drogpolicy


Västanviks AIF är en ideell idrottsförening som arbetar för idrottande, gemenskap, kamratskap och social fostran. För oss är det viktigt att våra barn och ungdomar utvecklas i sin idrott och i kamratskap. Hur vi som ledare agerar mot våra barn och ungdomar är viktigt i denna utveckling.
Ett led i detta arbete är att ha en drogpolicy där föreningens gemensamma regler fungerar som riktlinjer och till stöd för medlemmarna.

 

FÖRHÅLLNINGSSÄTT TOBAK och ALKOHOL:

Vi uppmanar våra ungdomar att inte använda tobak eller alkohol. Som ungdomsledare måste man tänka sig för i sitt tobaksbruk i samband med träningar och matcher.

 

Följande regler gäller alkohol:

Man får inte dricka alkohol under resor, läger och turneringar när man har ansvar för sina ungdomar.

Man kommer inte berusad eller bakfull till träning, match eller annat möte.

Man får inte dricka alkohol eller uppträda berusad i föreningens kläder.

Om vi skulle upptäcka att någon/några av våra ledare skulle bryta mot våra regler eller uppvisa andra symtom på problem tar vi upp detta i förtroendesamtal för vidare åtgärder.

 

FÖRHÅLLNINGSSÄTT NARKOTIKA OCH DOPINGPREPARAT:

All hantering av narkotika och dopingpreparat är förbjuden. Om vi skulle upptäcka att någon/några av våra ungdomar använt narkotika eller dopingpreparat gör vi följande:

Enskilt samtal, kontakt med föräldrar och kontakt med sociala myndigheter. Ingen av våra ledare får bruka narkotika eller dopingpreparat och vid upptäckt gör vi följande:

Enskilt samtal och kontakt med polis.

Ansvaret för att följa föreningens policy är gemensamt, ledarna och ungdomarnas föräldrar. Det yttersta ansvaret ligger på ledare och styrelse dit man som ungdom eller förälder kan vända sig vid behov om det skulle inträffa något problem som är svårt att hantera.

Uppdaterad: 30 AUG 2010 21:04 Skribent: Styrelsen

SPONSORER

SE_Color_Standard

   Valbergsängens Resturang och catering

Moelven logo-eng

 

wtablogo

 

Schaktmiljö logga

___________________________

 

Seriesegrare 2013

Postadress:
Västanviks AIF - Fotboll
Graneviksvägen 50
68591 Torsby

Kontakt:
Tel: 056010657
Fax: 056010657
E-post: This is a mailto link

Se all info