Hoppa till sidans innehåll

Augusti 2017


Höstmörkret har inte riktigt kommit men mornar och kvällar blir lite kyligare och lite mörkare för varje dags som går. Härligt att njuta av den höga luften och inte känna att man gömmer sig för solen nu när det är dags att lägga lite mer tid i pingishallen igen.

Många av oss har tagit ett långt sommarlov från pingisträningarna, medan vissa hållt i gång hela sommaren. Nu är det dags för oss alla att smyga igång pingisträningen. Ni som har sommaridrotter ska såklart prioritera dessa i första hand, så hoppas vi att ni prioriterar pingisen när sommarsporternas säsong ebbar ut.

Vi startar upp våra ordinarie träningar 28 augusti med en ny gruppindelning och provar på ett för oss lite nytt tankesätt.

Under denna säsong kommer vi att starta upp med tre pingsgrupper fördelade efter ålder. De yngsta i grupp röd, de äldsta i vit och de däremellan i blå. Vi är flexibla i gruppindelningen så har du hamnat i en grupp som inte fungerar tidsmässigt eller om du har kompisar du vill spela med i någon annan grupp så går det bra att byta, bara du hör av dig till This is a mailto link. Grupperna innehåller många barn vilket ska skapa förutsättningar för alla att ha flera kompisar som kommit ungefär lika långt i sin träning och även ge möjlighet att lära av varandra. För dom som satsar lite extra och kommit lite längre i sitt spel har vi en utvecklingsgrupp. Eventuellt startar vi senare upp en pingisskola för de yngsta men det är inte något som är klart ännu.

De stora grupperna är en förutsättning för att vi ska få ihop våra träningstider på ett bra sätt men de ställer också krav på både barn och ledare. Vi arbetar på att få hjälptränare till alla grupper men idag saknar vi hjälptränare både på tisdagar och torsdagar. Kan någon av er föräldrar hjälpa till är vi väldigt tacksamma. Hjälptränarens roll är att med stöd från huvudtränaren se till att barnen gör det de ska i hallen. Ibland finns det barn som inte riktigt kommit igång med sin pingis och så kan vi föräldrar behöva hjälpa till för att inte låsa upp huvudtränaren hos dessa barn. Kan du tänka dig att hjälpa till så hör av dig till Johan Rinderud 073-9846475 eller This is a mailto link - eller prata med våra tränare i hallen.

 

SEPTEMBER

Sista helgen i september är det dags för vår stora tävling, VÄSTERÅSMÄSTERSKAPEN. Tävlingen är trots namnet öppen för alla pingsspelare i Sverige och brukar dra många spelare från främst mellansverige. Tävlingen har länge varit en av sveriges större C-klasstävlingar och har gott rykte om sig. De barn som tidigare provat på och tävlat i länets ungdomstävlingar och tycker det är roligt att tävla är hjärligt välkomna att anmäla sig till tävlingen. Man anmäler sig på dörren till träningshallen. Som tävlande kommer ni att behöva betala ytterligare en avgift, tävlingslicens. Det kostar 150 kr eller 350 kr beroende på ålder (mer info finns på hemsidan).

Vid tävlingen behöver vi domare och bemanning till kiosk. På fredagen 29/9 ställer vi upp 35 hagar och bord så då behöver vi vara många som hjälps åt. Tävlingen är ett av få tillfällen då vi som föräldrar behöver ställa upp och hjälpa till i föreningen, och en förutsättning för att kunna fortsätta bedriva en bra verksamhet. 

 

Lag i div 4 och veteranserie 

Just nu håller vi på att ta in era intresseanmälningar till våra serielag. Anmäl er på dörren i hallen. Tyvärr får vi bara anmäla tre lag i div 4 och veteranserien men vi försöker sätta ihop lag så bra som möjligt. Lagen i div 2-3 har samma grundstomme som förra säsongen men kanske kan någon ta klivet till spel i div3 denna säsong.

 

Lite senare, 14-15 oktober är det dags för säsongens första läger i Västerås. Det är inte någon övernattning utan vi kör 10-16 båda dagarna. Anmäl dig på listan i hallen som kommer upp inkom kort.

Mer info om ungdomstävlingar mm kommer löpande. Ha koll på din mejl och på vår hemsida så vet du vad som händer i föreningen.


Som vanligt gäller det att vi tar hand om varandra och har kul tillsammans. Vi hjälps åt så alla kan vara med på sina egna villkor.

Vi ses vid pingisborden.
VÄSTERÅS BTK - PINGIS PÅ TOPPNIVÅ

Uppdaterad: 28 AUG 2017 12:01 Skribent: Johan Rinderud
Epost: This is a mailto link

Mattsponsorer

Logo ADSUM

 

Logo Mentor365

Våra övriga sponsorer

ma_lin_banner mark V_banner Sydsport

rakza_banner silverline_banner  Sit-Down-Logo-228x110Yasaka

 

Yasaka blädderkatalag

 

Donic blädderkatalog


Yasaka produktkatalog ATEA_Logo

Logo Idrottens Bingo

Postadress:
Västerås BTK - Bordtennis
Box 315
72107 Västerås

Besöksadress:
Sjöhagsvägen 7
72132 Västerås

Kontakt:
Tel: +46739846475
E-post: kansliet@vasterasbtk...

Se all info